Прочитај ми чланак

Спорт је циркус корпорација

0

sportska arena _1

(endalltyranny.wordpress)
                                                         
Спорт је ништа друго до бесмислена тривијалност коју људи гледају, о којој читају и говоре из дана у дан трошећи своје драгоцено време и енергију.

Тинејџери, старији људи, мушкарци, жене, чини се да је скоро свачији ум преокупиран спортом. Раније нисам могао да разумем како је могуће да постоји нешто као професионални спорт ( јел ви то озбиљно да индивидуа проведе живот ударајући лопту или неког другог ), такође и како то и чиме спортске личности привлаче толико медијске пажње и пројектују се као иконе и идоли које свако треба да прати (не знам за вас, али мени то изгледа као шала сама по себи). Какогод, нисам могао да схватим будалаштину велике већине људи који су опседнути тиме како човек около шутира лопту.

Тражећи одговоре на своја питања мало сам истраживао и сазнао нешто занимљиви, да мега-корпорације поседују и спонзоришу све те спортске канале, спортске тимове и спортске турнире. Оне имају корист од спорта. Обични људи, осим тога што губе своје пресудно време и енергију, троше свој тешко зарађени новац да пуне банковне рачуне милијардера власника корпорација. Дакле, све је то у основи велики бизнис у који су људи на превару увучени да му се препусте, кроз лукаве маркетиншке технике масовних медија, а чак и њих поседују корпорације.

Спорт се користи да скрене пажњу људи са стварних проблема као што су дезинвестирање, ГМО храна, директне стране инвестиције, повећан надзор, јединствени идентификациони број, слободна трговина, економски империјализам Међународног монетарног фонда и Светске банке, инфлација цена, дерегулација, приватизација националне индустрије, слабо законодавство, судство, извршни системи, специјалне економске зоне, финансијска тржишта, резерве и робне берзе, Агенда 21 Уједињених нација, централне банке са својим лажним новцем, хиперсексуализација деце, језиви ратови, страшна беда и тако у бесконачност.

Људи су толико опседнути спортом да никад не мисле, расправљају и распитују се, анализирају и дебатују праве проблеме. Ова кључна, животно и суштински важна питања која на нас утичу на сваком нивоу нашег живота пролазе потпуно незапажено. Већина или боље да кажем сви ови проблеми укључују мега-корпорације и њихову глобалну структуру моћи. Зато је исплетена мрежа контроле ума спортом, зато су је исплели пауци елите, заробљавајући умове бесловесне јавности.

Корпорације поседују чак и главне медије, што рекох раније. Медијско спортско тржиште зарађује тако што му се даје претерано простора и времена и што се претерује с разлозима с којих би требало спорт гледати ( као даје поштовања нацији, уједињује људе итд, колико год хоћете потпуно бесмислених слогана добићете од медија, само да вас преваре да гледате спорт).

Спортски играчи су направљени славнима тако да још више могу да служе својим господарима из елите помажући им да преко реклама продају производе њихових корпорација. Спорт је циркус корпорација створен од владајуће елите да одврати пажњу и зароби умове олоша са дна. Тако да се никада не пробуди и устане да бори против корумпираног система.

Чак је и футуриста елите и чувени писац Х.Џ. Велс писао на ову тему и објаснио како ће у будућности бити арена широм света и како ће људи бити растројени спортом. Што је ништа друго до тривијалност.

Најбољи начин да се човек подјарми је да му се подјарми ум. Да ли нас је владајућа елита подјармила заробљавајући нам умове ? Мислим да јесте. Шта је с вама ?

За Србин.инфо превео: Александар Јовановић