Прочитај ми чланак

СПЛИТСКИ ХУЛИГАНИ СЛУШАЛИ СРПСКЕ НАРОДЊАКЕ, па јурили да убију ватерполисте Звезде

0

Голман ВК Црвена звезда Александро Краљ, који је скочио у море након што га је, заједно са још тројицом његових саиграча, напала група младића у Сплиту, по изласку из воде рекао је да би га "убили" да није то урадио.

„Да нисам скочио у море убили би ме“, рекао је Краљ након доласка полиције и лекарске екипе, преноси хрватски сајт Гол.

Хрватски сајт Indeks.hr наводи да су неки од окупљених Сплићана желели да му помогну да изађе из воде, док су други узвикивали: „Ипак је он четник“.

Пре него што је изашао из мора, играч је скинуо мајицу Црвене звезде и бацио је у море, додаје хрватски сајт.

„Нема оправдања”

„Нема оправдања за културу мржње. Никаквог. Никаква провокација није оправдање за силу и физички обрачун. Људи који туку друге људе због друкчијег изгледа, говора, одијевања, припадности другом народу, племену, кварту, клубу, обитељи су у основи тоталитаристи. Ти би први трпали неистомишљенике у логоре, убијали у Аусцхwитзу, у гулазима и Голим отоцима. Насиље нема оправдања“, рекао је за Далматински портал Здеслав Бензон, бивши већник ХСЛС-а.

„Хулигани који су физички напали ватерполисте Црвене Звезде на сплитској Риви вјеројатно се воле опустити уз звуке српских фолк-хитова. Они су срамота Далмације и Хрватске, заслужују осуду и строго кажњавање“, коментирао је ХДЗ-ов већник Ћелић.