Прочитај ми чланак

СП ФУДБАЛ: Хрватска и Мексико играју за пролаз (Распоред утакмица – сатница)

0

olic

Дванаестог дана на Светском првенству у Бразилу почињу утакмице последњег трећег кола у групној фази.

Од 18 часова у Б групи Холандија и Чиле одлучиће у међусобном дуелу победника групе, док Шпанија и Аустралија играју меч без резултатског значаја.

Од 22х играју се мечеви у групи А у којој је знатно компликованија ситуација. Бразил игра са прежаљеним Камеруном и у најбољој је ситуацији, док ће Мексико и Хрватска у међусобном дуелу одлучити ко ће са друге позиције у даљи ток такмичења.

Мексико је у бољој позицији, има бод више, па би му и нерешен исход гарантовао пролаз у осмину финала.

Холандија је уз Француску репрезентација која је у прве две рунде вероватно највише показала у Бразилу, а сада ће играти против Чилеа за прво место у групи. Холанђани имају бољу гол разлику па би им и нерешен резултат одговарао.

nejmar

Селектор Ван Гал јасно је рекао да жели да избегне Бразил у осмини финала.

“Ако бисмо могли да бирамо, радије не бисмо да играмо с Бразилом, мада ни Хрватска или Мексико нису лоши ривали. Ипак, мислим да домаћин светског првака увек има предност“.

Чиле и Холандија до сада су се само једном састајали и меч је завршен без победника – 2:2. У другом дуелу ове групе шампиони света Шпанци опраштају се од Бразила дуелом против Аустралије која такође није освојила ни бод у прва два меча.

Много занимљивије ће бити у А групи, где би најзанимљивије требало да худе у дуелу Хрватске и Мексика. Екипа Ника Ковача има три бода из прве две утакмице, а Мексиканци имају бод више, па су у бољој ситуацији.

holandjani

Хрвати имају чему да се надају. Ове две селекције до сада су одиграле три меча, а две победе остварила је управо Хрватска. Ковач верује у свој тим и пребацује притисак на ривала.

„Ако икоме требају дрхтати колена, то је Мексико, Мислим да можемо направити нешто историјско. Имам екипу која је расла, од Исланда до данас. Имам квалитетне и интелигентне играче, види се како играчи разумеју нашу филозофију, а кад имате екипу какву ја имам, имате право размишљати позитивно“, каже Ковач.

У другом дуелу ове групе Бразил игра са прежаљеним Камеруном. Тим Фелипеа Сколарија није одушевио у прве две рунде, али ипак има добру шансу да обезбеди прво место у групи. Победа би Бразилу донела највероватније прво место у групи, а у досадашња четири међусобна меча ’кариоке’ су оствариле три победе против Камеруна.

Група Б:

Сао Пауло: Холандија – Чиле (18h)
Куритиба: Аустралија – Шпанија (18h)

Група А:

Бразилија: Камерун – Бразил (22h)
Ресифе: Хрватска – Мексико (22h)

(B92)