Прочитај ми чланак

СП: Тежак жреб за Србију

0

379989_19830653b-1_f

После нешто више од четири месеца пошто су кошаркаши Србије освојили седмо место на Евробаскету у Словенији и тиме обезбедили визу за Шпанију, наши Орлови су сазнали и имена противника са којима ће војевати велике борбе у Гранади. Полудиригованим жребом у Палати музике у Барселони пулени Салета Ђорђевића су смештени у Групу А где ће снаге одмерити са репрезентацијама Шпаније, Египта, Ирана, Бразила и Француске.

Како ствари стоје, жреб нам није био нешто претерано наклоњен, с обзиром да ћемо укрстити копља са актуелним прваком Европе, домаћином, увек неугодним Бразилом, али не треба отписати ни Египат и Иран. Оно што је јасно јесте да ће се наша група укрстити са Групом Б, где су Филипини, Сенегал, Порторико, Аргентина, Грчка и Хрватска.

Светски куп у кошарци, 17. по реду, почиње 30. августа и трајаће до 14. септембра. Прва фаза ће се играти у Билбау, Гран Канарији, Гранади и Севиљи, а у нокаут фазу пролазе по четири најбоље екипе из сваке групе. У осмини финала ће се репрезентације укршати по принципу: А1-Б4, А2-Б3, А3-Б2, А4-Б1, односно Ц1-Д4, Ц2-Д3, Ц3-Д2, Ц4-Д1. Нокаут фаза биће одиграна у Мадриду и Барселони од 6. до 14. септембра.

Светско првенство у Шпанији 2014.

Група А (Гранада): Шпанија, Србија, Француска, Бразил, Египат, Иран.

Група Б (Севиља): Филипини, Сенегал, Порторико, Аргентина, Грчка, Хрватска.

Група Ц (Билбао): Доминиканска Република, Турска, САД, Финска, Нови Зеланд, Украјина.

Група Д (Гран Канарија): Словенија, Литванија, Ангола, Кореја, Мексико, Аустралија.

(Вести онлајн)