Прочитај ми чланак

СП: Србија поражена од Словеније

0

Рукометна репрезентација Србије поражена је од Словеније 33:31 у последњем, петом колу, групне фазе Светског првенства у Шпанији.

Изабраници Веселина Вуковића су тако овај део такмичења завршили на трећем месту иза Словеније и Пољске, па их у осмини финала очекује дуел са Шпанијом.

Словенци су играли боље у првом полувремену и на одмор заслужено отишли са три гола преднсоти. Међутим у другом полувремену другачија ситуација. Станић мења Гајића на голу, након чега је Србија заиграла борбеније и сигурније.

Наши су направили серију 5:0 и преокренули резултат, али је концентрација попустила у самом финишу и Словенија долази до важне победе.

У тиму Србије најефикаснији су били Вујин са седам голова, Ненадић и Продановић су постигли по шест, а Тоскић четири.

У победничком тиму Лука Звижеј је постигао седам голова, а Гајић и Мачковсек по шест.

Текстуални пренос меча:
На голу наше репрезентације је Иван Гајић, уместо Дарка Станића који се у петак жалио на повреду, али је на клупи.

У првих 15 минута ниједна екипа није направила осетнију предност. На обе стране досуђен је по један седмерац, а сигруни су били Марко Вујин и Лука Звижеј.

Голове за Србију постизали су Вујин, Шешум, Продановић и Илић.

Словенци су први пут два гола предности имали у 20. минуту, а након контранапда Гајића је савладао Звижеј. У наставку рукометаши Словеније одржавају вођство, а нашим рукометашима недостаје темпераментност у игри.

На полувреме Србија одлази са три гола заостатка. Велики број примљених голова говори о томе да је одбрана српских рукометаша требала бити доста чвршћа, а голман Илић имао је само пет одбрана за 30 минута игре.

Дарко Станић први пут је ушао у игру када је Словенији досуђен седмерац, одбранио је ударац Гајића и након тога остао у игри.

Станић је вратио сигурност у игри наше репрезентације, а поред одбране и напад је ’прорадио’, па је Србија серијом 5:0 стигла до вођства после дужег времена

Поготком са седам метара Словенија прекида серију наших рукометаша, али Србија одржава предност.

У наставку је поново попустила концентрација изабраницима Веселина Вуковића. Словенија то користи и са неколико брзих голова враћа вођство из првог полувремена и без проблема приводи меч крају.

 

(Б92)