Прочитај ми чланак

СЛУЧАЈ КАТАИ УЗБУРКАО АМЕРИКУ: Ко смо ми? У овом тренутку постајемо Северна Кореја

0

Део америчког шоу програма "Вече са Такером Карлсоном" био је посвећен актуелностима у САД, протестима, немирима, запаљивом реториком, насиљем и кризом која је потекла након убиства Афроамериканца Џорџа Флојда у Минеаполису.

Читаву ситуацију, право ниоткуд, потпирила је и неопрезна порука супруге српског фудбалера Александра Катаија, Теа, због чијих је критика насиља Афроамериканаца током протеста, повремени репрезентативац Србије добио отказ у Лос Анђелес Галаксију.

– У нашој држави, обојени људи, нарочито црнци, су неправедно третирани због боје коже. Америка је веома лоше место и ваша је кривица без обзира на то шта се десило, без обзира на то шта они раде кад ви одрастете. Немате право да се жалите. То је порука која се учи док сте још млади. А где се завршава? Ево где се завршава – почео је Кларксон.

– Српски фудбалер који је до пре неки дан професионално играо у Галаксију. Прошле недеље је његова супруга у објави на инстаграму критиковала пљачкање по Минеаполису током протеста. Написала је то на српском, а ипак је то неко овде приметио и напао је. Врло брзо, избрисала је пост, али било је прекасно. Треба да нам буде јасно да њен супруг можда није ни знао да је написала тај пост. Била је у Чикагу кад је то написала, али није било битно. Навијачи, демонстранти су се окупили на стадиону захтевајући да фудбалер добије отказ, па га је управа Галаксија натерала да се извини за своју жену, а онда и да је демантује. Да демантује своју жену? Затим су га натерали да подржи слоган „Блацк ливес маттер“, што је и учинио, а онда су га свеједно отпустили, после и критиковали. За нешто што није ни учинио, а можда и није знао за то, и што је написано језиком који у Америци нико не разуме. То се догодило. Крис Клајн (председник Галаксија) је после свега рекао да је задовољан како је клуб одреаговао у осетљивој ситуацији, па поручио: „На крају, морамо схватити ову ситуацију и видети и ко смо“ – додао је Такер Кларксон.

– Ко смо ми? То је добро питање. Ко смо ми? У овом тренутку, ми постајемо Северна Кореја – поручио је Такер Карлсон.