Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Тијани Богдановић судском одлуком одузета златна медаља!

0

Фантастична Тијана се борила до самог краја, смањила и на 6:7, и онда је Сохи Ким излетела из октагона у последњој секунди.

tijana bogdanovic tekvando finale

Наш тренер Драган Јовић уложио је протест и затражио видео проверу, јер судије нису реаговале. Наша Тијана је због избацивање противници требала да добије још један поен и пошто је последња дошла до бода, била би победник меча.

И ако се одлично видело да је Тијана на време избацила своју противницу из октагона, судије нису промениле одлуку и злато су дали корејској спортискињи Сохи Ким.

Тако је наша репрезентативка у теквондоу Тијана Богдановић освојила је сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рију, у категорији до 49 килограма. У финалу, поражена је са 7:6.

Девојка која је 4. маја постала пунолетна прави је хит игара, прво је са 17:7 „почистила“ двоструког узастопног олимпијског шампиона и свог идола Ђингју Ву, онда је у полуфиналу са 10:0 декласирала Мексиканку Aдилен Ицел Мањарез Бастидас, па је на ред дошао и окршај за највише постоље.

Противница је долазила из постојбине теквондоа, са репутацијом двоструке светске шампионке, али то није уплашило Тијану. Ипак, по истеку првог минута дошла је Корејка до два поена, један је изборила Богдановићева, али је после друге рунде било 5:2, Тијана више није имала шта да изгуби.

Тада је и мало веће искуство дошло до изражаја, Корејка је умела да држи све под контролом и освоји злато, Тијана је већ премашила очекивања и најавила блиставу будућност уз одличје око врата.