• Почетна
  • СПОРТ
  • Скандал: Борац и Нови Сад наместили меч, полиција поднела кривичне пријаве! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Скандал: Борац и Нови Сад наместили меч, полиција поднела кривичне пријаве! (ВИДЕО)

0

fudbalski_teren

У утакмици 30. кола Прве лиге Србије у прошлој сезони Чачани победили 7:0, тројица Новосађана и један Чачанин договорили исход на велики број голова и опкладом зарадили у кладионици.

Против тројице фудбалера ФК Нови Сад и једног играча Борца из Чачка новосадска полиција поднела је кривичне пријаве због сумње да су наместили утакмицу у Првој лиги Србије у којој су Чачани славили 7:0, одиграној у мају ове године, јавио је портал Мондо.рс.

Фудбалери се терете да су починили кривично дело договарања исхода такмичења. Полиција основано сумња да су фудбалери Новог Сада намерно одиграли слабије од својих могућности, као и да су наговорали саиграче да их у томе следе, тврдећи да је утакмица намештена.

Тројица фудбалера новосадске екипе М. Б. (23), М. П. (19) и П. Ј. (25) на основу претходног договора са играчем Борца М. М. (23) у кладионицама су се кладили да ће на утакмици бити постигнут велики број голова и на тај начин незаконито прибавили 117.000 динара.

Меч је одигран 18. маја ове године у оквиру 30. кола Прве лиге Србије, пет кола пред крај, када је већ било извесно да је Нови Сад испао, а да Борац нема никакве шансе да се домогне Суперлиге.