• Почетна
  • СПОРТ
  • Синиша Михајловић: Одлазим у децембру; Митровић главна нада у нападу
Прочитај ми чланак

Синиша Михајловић: Одлазим у децембру; Митровић главна нада у нападу

0
sinisa-mihajlovic(Политика, фото: Ненад Неговановић)

„Ако не будемо успели против Белгије, спреман сам да у децембру напустим кормило репрезентације, иако ми уговор са ФСС истиче у јуну идуће године”, каже селектор Србије.

Са Пинто превише нервозан
Како оцењујете рад Звездиног тренера Са Пинта?
– Када је дошао направио је неколико добрих резултата, све је изгледало да се Звезда заиста поново враћа. Међутим, не свиђа ми се како се понаша на клупи, превише скаче, виче, једноставно има непримерено понашање на клупи. Али, изгледа да је то португалски менталитет.

Митровић главна нада у нападу
За Србију су квалификације Светско првенство у Бразилу 2014. завршене оног тренутка кад су наши играчи погнутих глава напустили ,,Максимир”. После атомског фудбала који су приказали Бајерн и Борусија на „Вемблију”, враћамо се нашој болној стварности и шансама које су, знају то и врапци на грани, на нивоу промила.

С каквим надама очекујете дуел у Бриселу 7. јуна, питамо пре свега селектора Синишу Михајловића?

Увек се очекује најбоље, без обзира на проблеме који нас прате од првог сусрета. Пред Србијом је тешка утакмица, реномирани противник с одличним појединцима. Рецепт је наша игра из првих шездесет минута у Београду. Ако будемо тако играли онда верујем у успех.

Ипак, не можете да рачунате на неколико играча због повреда и жутих картона?

Ивановић стиже у петак
Припреме за меч с Белгијом почеле су још пре неколико дана у Старој Пазови. Ипак, тек од данас почиње озбиљнији рад пошто се прикључује све више играча.
– До петка ћемо радити по уобичајеном програму, тада очекујем да нам се прикључи и капитен Ивановић. Од суботе следи строжији систем рада, карантин и тако ће бити до одласка у Брисел.

Тошић се повредио, готово сигурно неће играти ни Ђуричић, Настасић изостаје због два жута картона. Али, то ништа није ново, сваки пут је тако.

Покушаћемо да направимо добар тим који ће моћи озбиљно да се супротстави противнику.

Очигледно је да од старта највише проблема имамо у нападу. Шта сте урадили по том питању?

Верујем да ће против Белгије многе ствари боље изгледати. Позваћу младог центарфора Партизана Митровића. Ради се о класичном нападачу који је веома опасан у шеснаестерцу, играч који се не боји дуела. Свестан сам да Белгија има јаку и чврсту одбрану, али, верујем да ћемо за њих наћи најбоље решење.

Много се говорило о вашем сукобу с Матићем и Љајићем чијим играма се сви диве.

Бајерн заслужено
Михајловићеве симпатије у финалу Лиге шампиона биле су на страни Борусије као и највећег дела наше јавности. Међутим, екипа у којој наступа Невен Суботић није имала среће у финалу.
– Бајерн је заслужено освојио титулу шампиона Европе. Има искуснију екипу од Борусије и њихов успех за мене није представљао никакво изненађење.

Проблем није у мени већ у њима. Ја ту немам шта да мењам јер нисам ништа погрешио, они треба да се промене.

Да ли верујете да можемо да победимо Белгију?

Верујем!

Да ли сте свесни да после пораза у Загребу домаћа јавност другачије гледа на наш државни тим?

Нормално да ми то смета. Свуда у свету се воли и поштује репрезентација, осим у Србији. Али ми смо као што је то недавно рекао искусни тренер Милан Живадиновић, земља Микија Мауса.

Свакако да нисам задовољан резултатима, свестан сам да ова генерација није рекла све што зна и уме. Али, ми смо народ који не прашта грешке, који тражи резултат сад и одмах.

Ко вас највише љути?

Не могу да кажем да ме љуте већ да ме нервирају. То су они људи који су били у фудбалу а ништа нису урадили. То су исти они људи који у својим клубовима не исплаћују плате играчима, људи који по сваку цену желе да укаљају углед Савезу.

Шта ће бити ако Србија у Бриселу доживи нови пораз у квалификацијама?

То ће значити да више немамо ни теоретске шансе да се домогнемо Светског првенства. Остаћу до краја квалификација а у децембру, у случају неуспеха, сигурно одлазим с места селектора, иако ми уговор са ФСС истиче тек следеће године у јуну. Нисам човек који ће седети до краја да би узимао паре од Савеза.

Партизан је шести пут узастопце шампион Србије. Како то објашњавате?

Пре свега честитам Партизану на успеху. Чим је освојио шест титула заредом значи да је најбољи. С друге стране то довољно говори о квалитету нашег првенства. Шта могу да кажем него да је монотоно.