Прочитај ми чланак

Симоновић: Било би лепо да наставимо низ

0

simonovic

После серије значајних победа у Евролиги и дербијима АБА лиге, кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у четвртак ујутру за Русију.

Тим Дејана Радоњића одиграће у петак, од 17.00 часова по централноевропском времену, меч шестог кола Евролиге против Локомотиве Кубањ.

Пре полетањана авиона, капитен Марко Симоновић признао је да је лакше спремати се за пут после серије од четири важне победе.

„Растерећеније се иде у Краснодар после победа. Идемо без императива, да одиграмо што боље можемо и да, ако се укаже прилика, покушамо да се боримо за тријумф“, рекао је он и додао:

„Сигурно је да се нећемо предавати“.

Према Симоновићевим речима, циљ црвено-белих биће да исправе грешке које су правили у тријумфу над Партизаном.

„Против Партизана увек дајемо максимум. Та победа ће нам доста значити и у мотивационом смислу, па би било лепо када бисмо у Краснодару наставили победнички низ“.

Звезда уочи шестог кола има два евролигашка тријумфа. Симоновић је поједноставио причу о борби за пласман у ТОП 16.

„Свака победа значиће нам за пролаз. Да бисмо отишли у другу фазу мораћемо да јуримо Каху и Ритас и то је јасно“, додао је шутер црвено-белих.

Његов саиграч Иван Раденовић добро зна квалитет наредног ривала и памти први међусобни дуел два тима, решен у корист Локомотиве.

„Знамо шта могу и спремићемо се добро. Ако испунимо своје задатке можемо да имамо прилику…“.

„Одиграли су добру утакмицу против нас, Маркус Вилијамс мозда и најбољу од кад игра тамо. Ако зауставимо Вилијамса, Брауна и Хендрикса имамо прилику“, оценио је Раденовић.

Крилни центар сматра да још у црвено-белом дресу није покажао шта зна.

„За сада нисам задовољан својом игром. Одрађујем задатке које ми тренер задаје и то је најважније“.

Црвено бели ће допутовати у Краснодар између 14.00 и 15.00 часова по тамошњем времену.

(mondo.rs)