• Почетна
  • СПОРТ
  • Селектор младе репрезентације: Митровић је будућност српског фудбала
Прочитај ми чланак

Селектор младе репрезентације: Митровић је будућност српског фудбала

0

Aleksandar Mitrovic121(Новости)
Реч је о потенцијалу какав одавно нисмо имали, а уз то је прележао дечје болести, рекао је селектор младе репрезентације Србије за играча Партизана.

Половичан учинак младе репрезентације у пријатељским мечевима против вршњака из Холандије и Бугарске мање је важан од онога што је селектор Радован Ћурчић могао да види у окршајима са две потпуно различите селекције. Млади стручњак је видео одређене мањкавости у последњој линији, значајан потенцијал у офанзивном делу тима и Александра Митровића.

Млади нападач Партизана је опчинио селектора и то не само због два постигнута гола против Бугара већ због комплетног утиска који је оставио током претходних десетак дана рада са националним тимом.

– Митровић је потенцијал какав одавно нисмо имали. На све захтеве је одговорио максимално професионално, приметно је да је прележао неке дечје болести. На свим тренинзима је био одличан, у хотелу је био исти такав, без најмањег проблема и заиста заслужује све похвале. Приметно је да клуб утицао позитивно на њега и ако се тако настави сви ћемо имати велике користи. Александар Митровић је будућност нашег фудбала – јасан је Ћурчић.

СЕНИОРИ ПРИОРИТЕТ
И поред чињенице да младе тек очекују квалификације, а да је А тим неславно завршио причу везану за Бразил већ на половини циклуса, Ћурчић нема дилему око приоритета.
– Млада репрезентација је увек у служби сениорске селекције. Сваки квалификациони меч А тима је важан, без обзира на пласман и ми ћемо се тако и понашати када нам се термини буду поклапали – јасан је селектор „орлића“.

Комплетан утисак о оствареном на првом озбиљнијем дружењу нове генерације младих фудбалера је изузетно позитиван.

– Урадили смо све оно што смо планирали. Утакмице са Холандијом и Бугарском су нам показале на шта би требало да обратимо пажњу. Биле су то две потпуно различите провере из којих бисмо морали да извучемо поуке за наредни период.

Већи део запажања је остављен за свлачионицу. Ћурчић је ипак указао на неке детаље.

– Најважније је да су сви имали добар однос према обавезама и одговорност у игри. Били смо добри у организацији напада и проценту лопте у поседу, док се у одбрани још тражимо, било је одређених пропуста. Потребно је време, потенцијал имамо – завршио је Ћурчић.

БЕЛГИЈА ФАВОРИТ
Прва утакмица у нашој квалификационој групи одиграна је у понедељак увече. Белгијанци су без проблема савладали Кипране 2:0.

– Имали смо извидницу на том мечу и по свему што сам чуо јасно је да се ради о веома озбиљној селекцији. Изгледају моћно, фаворити су у нашој групи, али квалификације се настављају у септембру. Ово је узраст у којем су осцилације нормална ствар. Неки играчи могу да напредују, неки да стагнирају, дуг је период пред нама – подвукао је Ћурчић.