Прочитај ми чланак

Сећате се како су „зналци“ сумњали у Мрђу?

0

mrdja

Мрђа се после одласка из Војводине суочио са повредама у Сиону, две тешке озледе колена су га одвојиле од терена, па је то изазвало сумњу у Црвеној звезди.

Тражили су шпица, Мрђа је био слободан, дете је клуба, зна шта значи Звездин дрес, али се са трансфером одуговлачило.

Наиме, не баш мали део управе је сумњао у његове способности, указивали су на повреде и сматрали да је практично бивши играч. Због тога је Мрђа, иако се трансфер провлачио читавог лета као могућност тек у финишу стигао у Звезду и то као алтернатива, након што су отпале неке комбинације после повреде Ђорђа Ракића.

Првенство је већ почело, припреме практично завршене, по старом добром обичају, Звезда је каснила, половином августа је Мрђа потписао уговор.

Три месеца касније, иако није прошао припреме са екипом, искусни нападач је први на листи стрелаца, постигао је осам голова. Он и Дауда су постигли више од половине голова Црвене звезде која је најефикаснији тим шампионата.

Мрђа је у почетку био у другом плану, разумљиво није био довољно спреман, али када је заиграо, видело се да је за нашу лигу класа. У тиму је био први пут у победи у Крагујевцу, последњег дана августа.

Следећи меч је почео готово месец дана касније, против Спартака, када је постигао три гола.

У октобру је био стрелац два пута против Пазараца, није почео дерби, јуче је спаковао нова три гола, овога пута Ужичанима.

Дакле ако се рачунају мечеви које је почео у стартној постави, некадашњи репрезентативац постиже више од гола по мечу, што је и најбољи одговор сумњичавима, али и показатељ да многи себи дају за право да причају о игри о којој не знају готово ништа…

(sportske.net)