Прочитај ми чланак

Саво Милошевић: Митровић је мој наследник!

0

mitrovic(Ало, фото: Александар Димитријевић )
Прошли су дани када је Србија могла да бира ко ће јуришати у нападу „орлова“, у плејади талената никако да се појави нова права деветка, која се чека још од дана када је дрес носио Саво Милошевић.

Бивши нападач националног тима који заједно са Дејаном Станковићем држи рекорд по броју одиграних утакмица међу “орловима” (102) верује да је добио наследника у Александру Митровићу, центарфору Партизана.

Митровић: Не обећавам гол против Белгије
Митровић је пре неколико дана поручио да се нада да ће му селектор Србије Синиша Михајловић пружити шансу против Белгије у Бриселу (7. јуна), а приликом окупљања „орлова“ у кући фудбала у Старој Пазови је додао:
– Иза мене је сезона из снова, пресрећан сам што сам добио позив. Ипак, не обећавам гол уколико заиграм против Белгије – реалан је нападач шампиона Србије.

– Сигурно је да би Митровић могао да буде мој наследник и деветка која недостаје српском фудбалу. Он је велики таленат и потенцијал, а да ли ће Михајловић да га баци у ватру већ против Белгије, то је питање за селектора – каже Милошевић, који држи друго место по броју голова у дресу репрезентације.

На питање да ли би Митровић могао да га достигне и направи каријеру као он, директор свих селекција Србије је имао спреман одговор.

– Ма шта да ме достигне, ја се надам да ће да ме престигне. То што сам ја постигао, сада је већ застарело – рекао је Милошевић уз осмех.
Поређење са Милошевићем прија младом нападачу Партизана, за кога су загризли великани широм Европе, пре свега Порто.

Волео бих да направим каријеру као Саво Милошевић: Александар Митровић

Волео бих да направим каријеру као Саво Милошевић: Александар Митровић | Фото: Александар Димитријевић

– То је велика ствар за мене, наравно да ми прија поређење са Милошевићем. Сигурно бих волео да постигнем то што је он постигао у дресу Партизана и репрезентације. Волим да играм под притиском, на мени је да се покажем и даћу све од себе ако добијем прилику у Белгији.

Не плашим се конкуренције у тиму и верујем да могу да одговорим захтевима селектора. Надам се месту у стартној постави – прижељкује Митровић, за кога би Партизан могао да инкасира око шест милиона евра, колико је наводно већ понудио шампион Португала Порто.

Остати у црно-белом табору или отићи у иностранство, млади репрезентативац Србије и даље не зна шта ће се догодити овог лета.
– Не знам, стварно, не зависи то од мене. Једно је сигурно, ако останем у Партизану, напашћу титулу првог стрелца и пласман у Лигу шампиона – закључио је Митровић.