Прочитај ми чланак

Савет из БиХ: „Вратите Видића у репрезентацију“

0

nemanja_vidic_1527339c

Легенда југословенског фудбала Мехмед Баждаревић сматра да је штета што један од најбољих дефанзиваца на свету не игра више за Србију и додаје д би будући селектор пров требало да поради на његовом у повратку.

 У интеврју за ‘Данас’ Мехо Баждаревић се између осталог осврнуо и на дешавања око репрезентације Србије и сматра да је неодлазак на Мондијал последица неадекватног третмана према заслужним фудбалерима и великим именима.

Њему, конкретно, није јасно, зашто Немање Видића нема међу ‘Орловима’.

„Играчи његовог калибра, искуства и харизме морају увек имати место у тиму, нарочито ако је екипа млада као српска.

Имате велики потенцијал, не само у А репрезентацији већ и у омладинској селекцији, али тим дечацима су потребни старији момци за ослонац и путоказ.

Чуо сам да се Видић сам повукао, али сигуран сам да се не би оглушио о тај позив. Он се не одбија.“ рекао је Баждаревић.

Легенда Желејзнчара тренутно нема професионални ангажман, имао је понуду сплитског Хајдука за позицију спортског директора, као и око преузимања неких афричких репрезентација и француских друголигаша.

Неизбежна тема било је и упражњено место селектора Србије.

„Је ли изабрала Србија новог селектора? Размишља ли о странцу који говори вама разумљив језик?“ рекао је уз осмех бивши репрезентативац СФРЈ.

(Спортске)