Прочитај ми чланак

САМО БАХАТО Ивица Тончев вређао судију, меч прекидан па завршен победом Јавора

0

Бизнисмен из Ниша Ивица Тончев, брат новог министра Новице Тончева, био је разлог што је меч у Ивањици између Јавора и Радничког из Ниша био је прекинут на десет минута у 72. минуту. Наиме, Судија Срђан Јовановић је одлучио да се игра прекине због увреда и претњи који су му са трибина слали председник Тончев и људи из управе овог клуба. После 10 минута прекида меч је настављен кад је трибина била испражњена, а домаћин је голом Пишчевића у надокнади славио 1:0.

Наиме, после пенала који је голман Радничког Ристић одбранио у 70. минуту при резултату 0:0, руководство Радничког је дошло у вербални сукоб са домаћинима па је Тончев почео да вређа судију Срђана Јовановића који је одлучио да прекине меч у 72. минуту тражећи од делагата да се ложа испразни.

После девет минута трибина где су се налазили људи из Радничког је била испражњена. Јовановић је наставио меч.

Тензија на мечу почела је већ у 9. минуту кад је Јовановић искључио штопера Радничког Марковића због бруталног старта. Од тог момента је искрило све до момента када је Јовановић одсудио пенал за домаћина. Протествовали су и играчи Нишлија на терену али и са трибина људи из управе. Кад је Боривоје Ристић одбранио пенал, Тончев је ликовао, али се створила и велика гужва у ложи. Јовановић је прекинуо меч због увреда са трибина а затим је наставио меч кад се ложа испразнила.

На крају, Јавор је голом Пишчевића у другом од 10 минута надокнаде дошао до победе од 1:0.