• Почетна
  • СПОРТ
  • Са Пинту : Михајловић може бити велики играч, али га отац лоше саветује
Прочитај ми чланак

Са Пинту : Михајловић може бити велики играч, али га отац лоше саветује

0

Sa Pintu409p0(Мондо, фото: МН Пресс)
„Тај човек (Радмило Михајловић) каже да ја не одлучујем ни о чему, а уопште ме не познаје. За Стефана би најбоље било да не слуша такве савете оца, већ да се као човек суочи са последицама свог понашања“, рекао је тренер Црвене звезде Рикардо Са Пинту.

„Тренер нема везе с овим проблемом, наређено му је да Стефана одвоји од екипе“, изјавио је отац младог фудбалера Стефана Михајловића, Радмило, за „Спортски журнал“ у петак, вече пре утакмице Црвена звезда – Спартак на „Маракани“, а неколико сати након што је његов син својевољно напустио тренинг екипе.

И не само то, него према тврдњи појединаца из Звезде и опсовао помоћног тренера Тијага Мутиња.

Тренер црвено-белих Рикардо Са Пинту оставио је овај случај по страни, свестан да је у суботу важна утакмица за екипу.

У понедељак, ипак, пристао је за МОНДО да говори отворено о свему што се догодило и већ на почетку стекао се утисак да је Португалца више избацило из такта то како отац саветује сина и шта је све у стању Радмило да изјави покушавајући да оправда гаф младог Стефана.

„Не читам новине, али када се нешто овако догоди, онда тражим да ми преведу такве изјаве. Ево, и ви кажете да је рекао то што је рекао. Ја и даље не могу да поверујем у то“, почео је Са Пинту разговор за МОНДО и додао:

„Како може тако нешто да каже? Он ме не познаје, нема појма како радим и шта радим. Као да све оно што се догодило није лоше само по себи, него сада отац покушава да ствари постану још горе и доводи у питање мој ауторитет пред целом екипом. Једини који доноси одлуке везане за играче сам ја и нико више“, љуто је говорио Португалац и нагласио:

„Рекао сам то већ једном на конференцији за медије, кажем сада и вама и више нећу да понављам. А, Стефану је боље да не слуша оца и не прихвата такве савете, ако жели да успе у фудбалу, а има све услове за то“, очински је рекао Са Пинту.

„Ако он каже да је Стефан склоњен из ‘неких других разлога’ и да ‘ја немам везе с тим’, ја могу само да му одговорим да је за моје поимање ствари неприхватљиво то што је његов син урадио и да је за Стефана најбоље да се суочи са својом грешком, јер сви грешимо, него да разлоге тражи на другом месту“.

Звездином тренеру није било потребно постављати потпитања…

„Без обзира што је млад показао је да је ставио себе испред клуба, навијача, функционера, стручног штаба и саиграча. А, онда је његов отац покушао да то оправда поново стављајући сина изнад клуба и свих осталих. Не разумем, ако је радио у фудбалу, а кажу ми да јесте, ваљда зна да је Црвена звезда изнад свих па и изнад његовог сина“.

Са Пинтуу је жао што му Стефан није ништа рекао пре одлуке да изађе са тренинга. И тренер Звезде је некада био играч и разуме да никоме није пријатно да буде ван такмичарских 18, али да постоје другачији начини да се незадовољство искаже.

„Чим сам дошао рекао сам свим играчима да ћу разумети и кад су тужни и кад су љути, али само ако прво дођу код мене да о томе причамо. Као бивши играч не бих ни разумео да је некоме свеједно кад не игра. Али рекао сам им и да морају увек и пре свега да поштују тим.

Mihajlovic6409p2Ја за сваку утакмицу бирам екипу на основу противника, тактике и свих других фактора који могу да утичу. Њих је 27, у такмичарској екипи може да их буде 18. Значи, добар део екипе не може да конкурише за тим“, рекао је Са Пинту и подсетио да је Стефан био у такмичарском погону и играо у финишу утакмице са Смедеревом.

Штавише, Португалац се чуди откуд таква реакција ако је показао Михајловићу да му верује убацивши га са клупе у тренутку када је било 0:0 у Смедереву и када је гол био преко потребан екипи.

„Веома сам разочаран. Верујте ми… Екипа је радила сјајан посао, везали смо победе, до утакмице је било 24 часа и он је урадио нешто што је дестабилизовало целу екипу. Правила су иста за све и не пада ми на памет да их мењам због њега. Мораће да сноси санкције и мораће као човек да их прихвати, а не да слуша оца.

Он има квалитет да постане велики играч, али је тренутно на погрешном путу. Верујем да му после овога неће више пасти на памет да други пут уради исто“, рекао је Са Пинту и нагласио да Михајловић неће бити стављен на трансфер листу, већ да ће тренирати са омладинцима и да ће му бити пружена прилика да радом и односом према обавезама и клубу заслужи повратак у први тим.

„Што пре схвати и суочи се с тим шта је урадио, то ће бити боље за њега. Ја овде не могу да будем емотиван, него професионалан. Као и он. Надам се да ће у будућности научити из свега овога. И ја сам био играч и ја сам био млад и ја сам правио грешке, али сам из њих учио.

Када ме тренер не би ставио у екипу, мој одговор је увек био тај да на следећем тренингу радим још јаче, а не покупим се и изађем напоље. Па, он је прешао у јануару у први тим, а стрпљење је изгубио већ у априлу“, нагласио је Са Пинту на крају разговора за МОНДО.