Прочитај ми чланак

РУСИ СЕ НЕ ШАЛЕ: Пао је и Египат (ВИДЕО)

0

Изгледа да ће меч Уругваја и Русије у последњем колу одлучити о победнику групе. Уколико сутра Уругвај освоји бод, Египат је и дефинитивно испао.

Руси су до сада највише показали на овом првенству.

foto: fifa

 

Они су након победе против Саудијске Арабије у првом мечу Мундијала данас савладали Египат са убедљивих 3:1 (0:0) у Санкт Петербургу и тако су успели да стигну до друге фазе турнира. Тачније, само их чудо може избацити из даљег такмичења.

Знате како? Да Уругвај сутра изгуби од Саудијске Арабије и да Саудијска Арабија савлада са више од 5 голова разлике Египат, а да Уругвај у последњем колу савлада Русију са 8:0 или више. У том случају три екипе имају по 6 бодова, Руси најслабију гол-разлику.

Нисмо гледали занимљив дуел у првих 45 минута утакмице, није ни било превише шанси, бележимо један ударац Мохамеда Салаха који се данас вратио на терен, док су Руси тек на моменте показивали жељу да нападну ка голу Египћана.

То се десило одмах на старту другог полувремена.

Руси су имали доста среће у 47. минуту када је Фати неспретно реаговао и послао лопту у своју мрежу, то је пети аутогол на овом Мундијалу и веома смо близу рекорда од 6 голова на једном првенству.

Тада су потонули Египћани, у 59. минуту нова акција по десној страни, Самедов упошљава Фернандеша, овај проналази Черишева, а Черишев без проблема шаље лопту у мрежу.

Само два минута касније, Артјом Дзјуба прави сјајну минијатуру у казненом простору Египта, постиже свој други гол на турниру и да донесе недостижну предност Русима.

У 73. минуту Египћани постижу утешни гол, свој први на овом Мундијалу, а стрелац је био Мохамед Салах из контроверзно досуђеног пенала, било је питање да ли је оборен у казненом простору или ван, на крају је судија показао на белу тачку.

До краја утакмице ништа занимљиво, Руси су рутински меч привели крају иако је Салах претио у пар наврата.

Дакле, стање на табели после ове утакмице:

Русија 6
Уругвај (-1) 3
—————————
Саудијска Арабија (-1) 0
Египат 0