Прочитај ми чланак

РУКОМЕТАШИЦЕ ПРОТИВ ШВЕЂАНКИ на ЕП: Ми смо Српкиње, ми можемо све!

0

Марија Чолић понела је епитет јунака меча са Шпанијом (25:23), имала је 15 одбрана, а била је кључна фигура када је Шпанија претила да преокрене.

Фото: Фејсбук/rss.org.rs

Фото: Фејсбук/rss.org.rs

Марија Чолић понела је епитет јунака меча са Шпанијом (25:23), имала је 15 одбрана, а била је кључна фигура када је Шпанија претила да преокрене.

– Захвалила бих се цурама на приказаној борби. Знали смо да, ако Шпанкиње дају 100%, ми ћемо морати 200%. Зато сам поносна на девојке. Нисмо били фаворити, али смо показали да смо Србија и да је у спорту све могуће. За сада имамо два бода, а можда пренесемо и сва четири. Шведска је фаворит. Срећне смо што смо освојиле два бода, то је велика предност. Покушаћемо да то буде четири. Ако не буде, идемо хладне главе даље – рекла је Марија Чолић, најбољи појединац меча.

Утакмица 3. кола А групе на ЕП за рукометашице између Србије и Шведске игра се вечерас од 20.45 у Стокхолму.

Рукометашице Србије оствариле су обе победе у групи и пласирале се у другу фазу. Србија је победила Словенију (36:34) и Шпанију (25:23).

Шведска је на турниру изгубила од Словеније са 23:25.

Селекторка женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић рекла је да је њена екипа остварила циљ пласманом у другу фазу Европског првенства, али да је рано причати о евентуалном пласману у финале, већ да екипа само размишља о предстојећој утакмици против домаћина турнира Шведске.

„Циљ смо остварили, али морамо бити реални. Чујем и видим коментаре да идемо у финале. То је тако далеко, до таквог подвига се мора победити у много тешких утакмица. Размишљамо само о Швеђанкама. Стало нам је да одиграмо квалитетну утакмицу. Против Словенки смо имали веома квалитетан напад, постигли смо 36 голова, а колико је Словенија у ствари добра репрезентација, видело се у њиховој победи над Шведском. Са Шпанијом смо имали добру одбрану, иако је и напад био добар, уз одређене падове“, рекла је Ђурић за сајт Рукометног савеза Србије.

„У четвртак морамо да одиграмо квалитетно и напад и одбрану, ако мислимо да победимо Шведску“, додала је селекторка Србије.

„Сигурно је да им пораз није пријао. Да ли ће их он дићи или уназадити, тешко је рећи. Познавајући њихов менталитет не би требало да их поремети. Са друге стране, нема разлога ни да ми одиграмо испод нивоа. У победничком смо походу и ако нам се пружи шанса, покушаћемо да победимо пред 7.000 њихових навијача. То ће бити прави изазов“, рекла је Ђурић.