Прочитај ми чланак

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ: Муслин зна у чему је проблем!

0

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да је задовољан издањем своје екипе у пријатељском мечу против Кипра.

Фото:  ФСС

Фото: ФСС

Фудбалска репрезентација Србије победила је данас у Ужицу селекцију Кипра са 2:1 у пријатељској утакмици на којој је дебитовао нови селектор Славољуб Муслин.

МУСЛИНОВ ДЕБИ ОБЕЋАВА: Србија победила и коначно играла фудбал!

„Било је више добрих ствари у овом мечу и морам да будем задовољан ако се зна да смо радили само два дана, односно да смо променили систем игре, а дали смо шансу и новим играчима“, рекао је Муслин.

Србији су победу донели су Aлександар Митровић поготком у другом минуту утакмице и Душан Тадић, који је био стрелац осам минута касније. Једини гол за Кипар постигао је репрезентативац Србије Никола Максимовић у 32. минуту.

Поред та два гола, Србија је имала и неколико добрих прилика да и убедљивије савлада Кипар.

„Проблем је ефикасност, створили смо много прилика које смо могли да реализујемо. С друге стране, они нису створили шансу, а дали су гол, односно дали смо га ми сами себи. Без обзира, остварили смо победу и ја морам да будем задовољан понашањем, приступом играча, њиховим ангажовањем“, рекао је Муслин.

Србија је на данашњем мечу играла са три играча у задњој линији, а Муслин је навео да се нада да ће истрајати у промени система игре.

„Надам се да ћу истрајати, видећемо колико ће нам требати времена да се уклопимо. Нови систем нам омогућава стварање већег броја прилика, видело се да смо створили много шанси, само да поправимо ефикасност“, казао је селектор Србије.

Први пут у дресу Србије данас су играли Немања Милуновић, Марко Грујић, Aндрија Павловић и Aлександар Седлар.

„Не бих појединачно говорио, али задовољан сам њиховим учинком, уклапају се полако. Пред нама су још две утакмице, пробаћемо све како би спремно дочекали старт у квалификацијама“, рекао је Муслин.

Селектор Србије је на крају истакао да су Ужичани створили леп амбијент и показали да полако враћају веру у српски фудбал.

„Још је, ипак, рано да се радујемо, играли смо против Кипра, али радићемо напорно како би били све бољи и остварили жеље свих нас“, рекао је Муслин.

Следећу проверу „орлови“ имају 31. маја у Новом Саду када ће им ривал бити Израел.