Прочитај ми чланак

Рашовић најављује излазак из кризе

0

fudbal-partizan-vuk-rasovic-290413-foto-10-a-dimitrijevic

Фудбалери Партизана у дербију деветог кола гостују Јагодини (15 ч). – Домаћину похвале. Шампион жели пету победу на Градском стадиону.

Иако је извештај о финансијском билансу одложен за наредну недељу изгледа да су у Хумској заиста почели да дувају нови ветрови. После новопостављеног потпредседника Ратомира Бабића, који је први јавно проговорио о лошим потезима Управе и слабој игри Партизана, коначно је то признао и шеф стручног штаба Вук Рашовић, пошто је пред гостовање у Јагодини у деветом колу (15 ч) изјавио:

– Ово је прва у серији од четири утакмице, које су веома битне за исход полусезоне. Спремали смо се читаву паузу за овај меч. Знамо да нас не чека нимало лак посао. Јагодина игра веома добро код куће. Идемо на ово гостовање да покажемо да смо изашли из мини кризе резултата и покушамо да останемо на првом месту.

Тврди да су извучене поуке из пораза од Војводине и ремија с Јавором:

– Наравно да јесу. Мислим да смо добро радили у овој паузи и да је она за нас дошла у право време. Трудићемо се да играмо што даље од нашег гола и да не дозволимо домаћину да нам прави проблеме из прекида.

Тренер шестоструког узастопног првака је рекао да Јагодинци пред својом публиком успешно парирају нашим најтрофејнијим клубовима и додао:

– Јагодина је екипа која воли да игра фудбал. Очекујем да се неће бранити. Веома су незгодни у прекидима, јер имају доста високих играча и о томе морамо да поведемо рачуна.

Сматра да домаћин није превише ослабљен одласцима прошлогодишњег најбољег стрелца лиге Милоша Стојановића и везисте Горана Гогића:

– Они су им много значили, али се њихова игра не разликују много. Већ одређени период играју на исти начин. Приоритет им је игра, тако да сам сигуран ће бити добра утакмица и да ће публика имати шта да види.

Партизан је на претходних пет гостовања у Јагодини забележио три минималне победе, једном славио с 2:0, док једанпут није било голова. Дакле, домаћин на свом Градском стадиону није постигао погодак. На питање да ли ће и данас бити мало голова, одговорио је:

– То стварно не знам. Ми ћемо играти нападачки и трудити се да стварамо шансе. Ако поправимо оно што није било добро можемо да правимо добре резултате у континуитету, а то је оно што желимо.

Вук Рашовић је истакао да је поносан што играчи Партизана играју у националним селекцијама и да је задовољан оним што су приказали дебитанти Милош Јојић, Андрија Живковић (оба „А“ репрезентација) и Немања Петровић (млада):

– Велико је задовољство када играчи из наше екипе одлазе у репрезентативне селекције и када представљају битне играче у њима. Важно је да наставе да се понашају и играју добро, да буду прави професионалци и да имају котинуитет.

Здравствени биланс „црно-белих“ је позитиван, пошто се саиграчима прикључио и голман Милан Лукач. Вук Рашовић је закључио да не размишља о предстојећем „вечитом дербију“, који је на програму за два кола:

– Сви знамо колико нам значи дерби, али у овом тренутку не мислим ни о њему, ни о Купу. Партизану је веома битна ова утакмица и не желимо да мисли скрећемо са ње. Две недеље смо се спремали да успешно прескочимо ову препреку, а после ње ћемо размишљати о наредним ривалима.

Ђ. Смиљанић