• Почетна
  • СПОРТ
  • Ракочевић: Широки нас је пробудио, навијачи помозите!
Прочитај ми чланак

Ракочевић: Широки нас је пробудио, навијачи помозите!

0

rakoc_620x0(Новости)
Ово је пресудна утакмица за пласман на фајнал-фор са друге позиције – истиче капитен Црвене звезде пред меч са подгоричком Будућности.

Кошаркаши Црвене звезде опростиће се од својих навијача у јадранској сезони суботњом утакмицом претпоследњег кола против Будућности у „Пиониру“ (19.00).

После неочекиваног пораза у Широком, улог у дуелу са Подгоричанима скочио је до висине квалификационог за фајнал-фор у Лакташима. Победа оставља у игри и шансу за прво место и директан пласман у Евролигу, бар до „меч лопте“ Игокее у сусрету са Крком.

РАЧУНА И БУДУЋНОСТ
Рачуницу има и Будућност, којој је потребан тријумф како би сачувала изгледе за учешће на финалном турниру.
– Ради се о екипи која у континуитету прави добре резултате у Јадранској лиги, али и у Европи. Мењају се играчи, али не и стил по нотама тренера Дејана Радоњића. Веома су агресивни у одбрани, која је увек бољи део њихове игре, тако да је јасно шта треба да радимо на терену – констатује Вукоичић.

– Ово је пресудна утакмица за пласман на фајнал-фор са друге позиције – каже капитен Игор Ракочевић. – Пораз од Широког нас је пробудио, верујем да ћемо бити на уобичајеном нивоу када играмо у „Пиониру“ и остварити круцијалну победу. Позивам навијаче да нам помогну у последњој утакмици на домаћем терену у овом периоду.

Тешко је замислити сценарио који би црвено-беле изгурао из најбоље регионалне четворке. Уочи преосталих мечева против Будућности и Радничког у Крагујевцу, провејавају и неутемељене теорије о могућности да Звезда изабере пожељнијег ривала у полуфиналу фајнал-фора.

– Још нисмо размишљали о томе. Морамо прво да победимо Подгоричане, а после можемо да гледамо ко би нам више одговарао. То не значи да ћемо променити начин игре и амбиције у последњој утакмици са Радничким – истиче Ракочевић.

Тренер црвено-белих Влада Вукоичић не иступа из трке са Игокеом докле год постоји могућност за успон на јадрански врх.

– Сведоци смо прављења огромних калкулација у последња два-три кола. Сваки тим има неку своју рачуницу, а оно што нама одговара је победа против Будућности, којом бисмо обезбедили друго место. То не искључује победничке амбиције у последњем мечу, без обзира на то да ли и даље постоји теорија за прву позицију у регуларном делу.