• Почетна
  • СПОРТ
  • Ракочевић: Испуњен циљ; Радоњић: Ово је успех и Вукоичића и Лазића
Прочитај ми чланак

Ракочевић: Испуњен циљ; Радоњић: Ово је успех и Вукоичића и Лазића

0

Crvena zvezda5z033lu5z0060_headline

(Танјуг, фото КК Црвена звезда)
Притисак је био велики, не волим што нам је цела сезона стала у једну утакмицу. Могли смо и да изгубимо. Гладни смо трофеја – каже Ракочевић.

Капитен кошаркаша Црвене звезде Игор Ракочевић рекао је после пласмана у финале завршног турнира Јадранске лиге да је екипа остварила примарни циљ у сезони и показала да се враћа у форму од пре неколико месеци.

Црвено-бели су у првој полуфиналној утакмици у Лакташима савладали екипу крагујевечког Радничког са 79:78, чиме су обезбедили и учешће у Евролиги наредне сезоне.

– Честитам свима пласман у Еворлигу, то нам је био најбитнији циљ, пресрећни смо због тога. Ово је био једини императив у сезони, освојили смо и први трофеј после шест, седам година. Наш пројекат је већ успешан, али нећемо се задовољити. На 40 минута смо од још једног трофеја, показали смо карактер. Звезда до сада никад није освојили Јадранску лигу, верујем да ћемо успети за два дана – казао је Ракочевић на конференцији за новинаре после утакмице.

Он је признао да је било тешко играти против Радничког вечерас.

– Било је јако тешко играти. Раднички са искусним тренером Николићем увек има неке специјалне варијанте у одбрани, мене су тотално одвојили од лопте, доста нам је требало да се прилагодимо. Добили смо утакмицу одбраном. Вратили смо се су другој четвртини док смо губили са више од 10 разлике, полако се дижемо и враћамо у форму од пре неколико месеци. Вечерас сви за једног један за све, то је прави пут и рецепт за трофеј – навео је он.

– Притисак је био велики, не волим што нам је цела сезона стала у једну утакмицу. Могли смо вечерас и да изгубимо, било је доста преокрета. Гладни смо трофеја, имамо снаге за то – додао је Ракочевић.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић нагласио је да сви заслужују честитке за пласман у Евролигу.

– Меч је очекивано био тежак, психолошко стање није било на идеалном нивоу. Од старта смо кренули с тактичким надмудривањем и квалитетном одбраном и тројкама успели смо да се вратимо у меч. Имали смо две сасвим добре прилике да раније решимо утакмицу, али смо прибегли лошим решењима и омогућили Радничком да стекне предност. Ту сам тек десетак дана, ово је успех и мојих колега претходника, Миливоја Лазића и Владе Вукоичића – рекао је Радоњић.

– Окрећемо се дуелу који нас очекује у финалу. Мислим да ћемо моћи растерећеније да играмо то финале – поручио је тренер Црвене звезде.

У другом полуфиналу завршног турнира у Лакташима вечерас од 21 сат састају се Игокеа и Партизан.

Меч за победника Јадранске лиге на програму је у суботу од 20.30 сати.