Прочитај ми чланак

РАЈКОВИЋ или СТОЈКОВИЋ? Муслин отклонио дилему

0

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин вечерас гостовао на ''Арени Спорт'' и открио нека од решења када је састав екипе у питању.

Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Нови селектор Славољуб Муслин је у квалификацијама за Мондијал у Русији дебитовао ремијем са Ирском (2:2), па се сада у октобарским мечевима који нам предстоје очекују победе против Молдавије и Аустрије, како би наш национални тим задржао реалне изгледе да оствари циљ до краја квалификација.

Он је оптимиста, пре свега због напретка који види у игри “Орлова“, верује да ће и навијачи то препознати.

“Полако враћамо тај култ, али полако показујемо бољу игру. Треба да заслужимо подршку публике, која је мало недостајала на почетку, али сами смо криви за то. Сада све радимо да их вратимо. Онај дан је била катастрофа, велика киша која је значајно утицала да посета буде слабија.

Велика је жеља свих да одемо на Мондијал, посебно код фудбалера који имају велике каријере, али им много значи и да оду са репрезентацијом на Светско првенство. Ја то видим на терену. Имамо разлога за оптимизам и верујем да ће бити то све боље. Сада нам се прикључује и Коларов, касније и Матић“, истакао је Муслин.

rajkovic69

Иако је Србија прокоцкала вођство против Ираца од 2:1 и дозволила ривалу да у финишу стигне до бода, Муслин истиче да не би ништа мењао у односу на потезе које је пвукао у том мечу.

“Не мислим да сам нешто тактички погрешио, али нисмо искорисили четири стопостотне шансе, а они једну, уз два прекифда која су искористили. На тако тешком терену, против ривала који зна да се брани одиграли смо добро, па не могу да кажем да бих сада нешто променио“, констатовео је Муслин.

На крају је открио и неке детаље када је у питању састав екипе за меч са Молдавијом 6. октобра у Кишињеву. Враћа се Коларов, а биће и нове смене на голу.

“Коларов ће играти по боку, гледао сам и његове одличне партије на штоперу у Манчестер Ситију, али нама је за сада потребнији на боку.

Што се тиче голмана, видели сте малу несигурност нашег Рајковића против Ирске, у међувремену је Стојковић почео да брани, а нама је искусан голман потребан у великим мечевима. Он ће имати предност. Ја других голмана немам, нећемо да узимамо странце, то нам је, што нам је“, закључио је Муслин.