• Почетна
  • СПОРТ
  • Радоман ћутао 15 година: Морао сам да селим породицу због претњи навијача!
Прочитај ми чланак

Радоман ћутао 15 година: Морао сам да селим породицу због претњи навијача!

0

miroslav-radoman

Живот фудбалског судије у Србији саткан је од 80 одсто непријатних ситуација и стрепњи за живот и свега 20 одсто уживања у послу. Тако мисли прослављени арбитар Мирослав Радоман, који и поред те своје констатације, али и чињенице да су арбитри последњих недеља у центру свих дешавања на теренима Суперлиге, сматра да је његовим бившим колегама сада лакше! 

„Данас је лакше судијама! Сетите се ко је све од 1992. до 2004. године био у нашем фудбалу. Било је бременито време, док данас судије иза себе имају јачи Савез, а и државни органи функционишу“, рекао је Радоман.

Током своје судијске каријере наш бивши арбитар је проживео многе непријатности и имао је великих проблема, а овом приликом присетио се дана када су осведочени криминалци водили клубове.

„Сећам се да су ме 1998. такозвани навијачи напали док сам био са ћерком у једном новосадском ресторану пред утакмицу Војводине и Црвене звезде, на коју сам ишао као гледалац. Гађали су ме на улици, долазили су ми и криминалци на врата, па сам морао да селим породицу. Много тога непријатног је било“, закључио је Радоман.

(mozzartsport)