Прочитај ми чланак

ПРВА МЕДАЉА НА ОИ за Србију: Стрелац Дамир Микец освојио сребро за Србију

0

Дамир Микец је први српски спортиста који је изборио медаљу на Олимпијским играма у Токију! Он је у дисциплини ваздушни пиштољ ушао међу три најбоља и на крају освојио сребро.

Микец се претходно пласирао у финале тако што се пласирао као осми резултатима 98, 98, 96, 94, 96, 96 у квалификацијама, а онда је у финалу пуцао беспрекорно и ушао међу три најбоља такмичара.

После прве серије у финалу Микец се попео на шесто место, затим му је добра друга серија донела четврто место, а у трећој серији је поново имао сјајан резултат, али и конкуренти су били добри, па је и даље Микец остао на четвртом месту.

Наставио је добро и трећој серији у финалу, пошто је погодио 10.1, што му је донело треће место.

Две победе баскеташа и Нине, пролаз веслача, пораз Тијане Богдановић

Међутим, четврти хитац Микеца био је веома лош, пуцао је 8,6, после чега је пао на четврто место. Консолидовао се у петој серији, поново погодио 10.0, али су конкуренти поново били бољи од њега и разлика је отишла на два у односу на Микеца и трећепласираног.

И у шестој серији је Микец био одличан са 10.05 и 10.02, тако да је остао међу четири најбоља.

Седма серија је била кључна за српског стрелца, имао је 0,7 мање од трећепласираног. После првог хица Микец је пуцао боље од Кинеза Ванга, па су били изједначени, али је затим Микец сјајно пуцао и ушао међу три и обезбедио медаљу!