Прочитај ми чланак

Прљава игра политичара: Одлажу депортацију Новака, да нема времена за жалбу?

0

Сага око останка Новака Ђоковића у Аустралији или његове депортације наставља се и даље. Министар за имиграциона питања Алекс Хок није донео одлуку која се најављивала у ноћи између среде и четвртка, а још није познато и када ће коначно одлучити.

Како преноси лист „The age“, који се показао као најрелевантнији и најпоузданији у читавој саги око Новака Ђоковића, најбољи тенисер света ће се одмах жалити на сваки покушај његовог депортовања. Такође се наводи да ће Хок највероватније своју одлуку објавити у петак.

Он и даље разматра слушај и прегледа документацију коју је објавио суд и коју су приложили Ђоковићеви адвокати. Ако би случај доспео на суд, правни тим Новака Ђоковића нада се да би ствар могла да буде окончана на суду током викенда до недеље, што би Новаку омогућило да игра, јер турнир почиње у понедељак 17. јануара.

Такође, извор овог листа наводи из извора блиских владајућој партији, да влада снажно лобира за укидање Новакове визе. А уколико би саопштење било донето касно у петак, до би Новаку умањило шансе да се жали на одлуку, па није искључено да је ово права прљава игра владе Аустралије, како да Новаку смање било какву шансу да се процес оконча пре него што турнир званично почне.

Подсетимо, жреб за Аустралијан опен је већ одржан са Новаком Ђоковићем као првим носиоцем. Најављивало се да би пре жреба могла да буде донета коначна одлука, али до ње није дошло, а одлука сигурно неће бити донета бар до петка.

Новак је у ишчекивању одлуке тренирао на Род Лејвер Арени у веома тешким условима са својим великим пријатељем. Деловао је исцрпљено, али смо на крају могло да га видимо и насмејаног.