Прочитај ми чланак

ПРЕСЕДАН: Српски фудбалер потписао за Динамо из Загреба

0

Био је капитен Интера зато што је фајтер, вођа, играчина и најпре човек - написао је Топлак, између осталог, на свом фејсбук-профилу

Динамо из Загреба је дочекао првог српског фудбалера у својим редовима још од распада СФРЈ! Комнен Андрић (23), најбољи стрелац првог дела шампионата Хрватске заменио је дрес Интера из Запрешића Динамовим у аранжману тешком 800.000 евра. Данас се прикључио новим саиграчима на припремама у турском Белеку и на тај начин постао први Србин још од Владе Чапљића из друге половине 80-их који је парафирао уговор са “модрима”.

ZAGREB, CROATIA – MARCH 17: Supporters of GNK Dinamo Zagreb during the Croatian Prva HNL match between GNK Dinamo Zagreb and HNK Hajduk Split on March 17, 2012 at the Stadion Maksimir in Zagreb,Croatia. (Photo by EuroFootball/Getty Images)

О томе колико је 23-годишњи Србин урадио за претходних годину и по у Интеру, најпре као позајмљен фудбалер, а касније и као узданица клуба и капитен, најбоље говоре лепе речи његовог доданашњег тренера Самира Топлака.

– Када сам Комнена промовисао у капитена многи су питали како, зашто и слично. Одговор је био никад лакши. Зато што је фајтер, вођа, играчина, а пре свега човек. Не човек него ЉУДИНА. Е зато господо колико сам поносан на то што је направио топ-трансфер, толико сам тужан, јер неће више бити са нама. Нема ту великих речи већ само: Срећно ти било, капитену – написао је на свом фејсбук-профилу Топлак.

Динамо је после одласка Марија Будимира у ирански Персеполис експресно одреаговао, договорио петогодишњу сарадњу са Србином, а о томе шта од новог нападача очекује говорио је по његовом доласку у Белек стратег “модрих” Ненад Бјелица.

– Није било лако пронаћи играча с људским и играчким квалитетима какве је имао Марио Будимир. Имао сам у глави неколико играча, а у Андрићу смо пронашли оно што смо тражили. Он је играч који има 23 године, био је млади репрезентативац своје земље, а прошле је године у 39 утакмица постигао 21 погодак. То су бројке које би требало поштовати. Очекујем да нам буде појачање и да пружи оно што нам је давао Будимир.

КОМНЕН: ВОЛИМ ИЗАЗОВЕ

Хрватски медији се утркују у хвалоспевима на рачун новог нападача Динама. Наводе да је Андрић врло миран и коректан, да у Београду узгаја швајцарске овчаре.
– Свестан сам колико је Динамо велики клуб, колико мој долазак у са собом носи одговорности. Срећан сам што сам први играч српске националности у Динаму откако је Хрватске, а био сам и први Србин капитен једног хрватског клуба. Волим изазове, чине ме срећним – рекао је Андрић по доласку у нову средину.