Прочитај ми чланак

Преминула Јелена Генчић

0

jelena-gencic-1335214271-153340(Курир)
Београд – Јелена Генчић, великан нашег тениса, незабораван спортиста, репрезентативац у великом рукомету и тенису и један од наших најбољих тренера свих времена преминула је у 77. години у Београду.

Поводом смрти Јелене Генчић Тениски савез Србије одржаће комеморацију у понедељак 3. јуна 2013. у 13 часова на теренима Импулс хола на Новом Београду.

Јелена Генчић, рођена 9. октобар 1936 у Београду, била је југословенска и српска рукометашица и тенисер и тениски тренер. После повлачења из спорта средином седамдесетих година 20. века почела је каријеру као тениски тренер, где је имала доста успеха у откривању и подучавању будућих великих шампиона Новака Ђоковића, Монике Селеш и Горана Иванишевића.

Много пута је причала, како је данас најбољег тенисера света Новака Ђоковића упознала на Копаонику када је тада дете од четири године дошло и питало може ли да тренира. Генчићева је испричала да се Новак појавио са торбом спакованом као професионалац и да је већ после неколико минута тренинга лоптицу ударао средином рекета.

После освајања Вимблдона Ђоковић је посетио Јелену и са њом евоцирао успомене на време када су заједно радили.