• Почетна
  • СПОРТ
  • Прелазни фудбалски рок: Срби на лето окрећу 100 милиона евра!
Прочитај ми чланак

Прелазни фудбалски рок: Срби на лето окрећу 100 милиона евра!

0

nemanja-matic-prelazni-rok-fudbal-1369952630-318433(Курир)
Европски клубови ће овог лета на трансфере наших фудбалера потрошити минимум десети део милијарде евра.

После 13 година коначно пада рекорд Саве Милошевића, који је за 25 милиона евра прешао у Парму.

И ми бомбе за трансфер имамо…
Најжешћи прелазни рок у историји фудбала, који почиње 1. јула, неће проћи без српских фудбалера, а из дана у дан познати европски клубови показују интересовање за све више играча с ових простора! Према проценама, које свакодневно варирају, на трансфере српских интернационалаца овог лета биће потрошено минимум 100.000.000 евра.

Коларов замало кратак
После скоро деценије и по, коначно ће бити срушен рекорд Саве Милошевића из 2000. године. Он је тад прешао из Сарагосе у Парму за 25 милиона евра, што је и данас највеће обештећење икад плаћено за једног српског играча. Милошевићев рекорд издржао је и сумануто арчење пара Енглеза, тачније Манчестер ситија. Александар Коларов завршио је међу „грађанима“ за 22.500.000 евра, па је Савин рекорд преживео, али овог лета сигурно неће.

Матић коло води
Иако је до почетка прелазног рока остало још месец дана, неке ствари су већ јасне. Красић неће остати у Фенербахчеу, Митровић у Партизану, као ни Ђуричић у Херенвену, док увелико трају лицитације око наставка каријере Бранислава Ивановића, Адема Љајића, али и Невена Суботића, Немање Видића…

Ипак, највећа бомба биће откуп клаузуле Немање Матића вредне 50 милиона и селидба Србина из Бенфике највероватније у Монако.

Одлазе Тошић, Игњовски, Фића…
Иако за њих неће бити потрошене десетине милиона евра, велики број српских интернационалаца је добрим играма ове сезоне запао за око тренерима и газдама појединих клубова из Турске, Холандије, Русије, Украјине…

Душко Тошић из Генчлербирлигија је члан идеалног тима Првенства Турске и сигурно прелази у већи клуб. Слична судбина могла би да задеси Душковог презимењака Зорана, везисту ЦСКА, као и нападача Нанта и најбољег стрелца Друге лиге Француске Филипа Ђорђевића.

Немања Матић: Бенфика Монако – 50.000.000 евра
Оно што ће власник „кнежева“ Рибовљев радити овог лета не може да се пореди с досадашњим подухватима Абрамовича, управе ПСЖ и Ситија… Потпуна реконструкција тима почела је доласком Фалкаоа, Родригеза и Мутиња, а наставиће се доласком Немање Матића и још многих других.