• Почетна
  • ВИДЕО
  • Погледајте славље Српкиња и навијача у Вуковару (Видео)
Прочитај ми чланак

Погледајте славље Српкиња и навијача у Вуковару (Видео)

0

srbija11(Спортски журнал)

Дуго ће житељи Вуковара памтити Европско првенство за кадеткиње. Разлог је једноставан – Србија је освојила бронзану медаљу на одушевљење већег дела навијача у хали у Борово насељу!

Повици „шампиони, шампиони“ и „Србија, Србија“ још дуго ће одзвањати халом у граду још увек погођеним ратним разарањима. Много речи би било потребно да се опише какву радост су Србима у Вуковару и околини донеле младе кошаркашице.

Било је тензија претходних дана, дошло је у пар наврата и до сукоба хрватских и српских навијача, али се завршило на најбољи могући начин, српске девојке су на победничком постољу!

Да није било судија, могла је медаља да буде и златна, какав би то тек спектакл био да се у Вукавару чује химна „Боже правде“. Нема се шта замерити изабраницама Зорана Ковачића, дуго ће их памтити српски навијачи.

А управо они заслужују похвале. Свих ових дана у Вукавару су сјајно навијали, направили су атмосферу за незаборав, амбијент какав се ретко виђа. Домаћин није био на нивоу, спорна је била застава на којој ћирилицом пише „ВУКОВАР“.

Српске девојчице и навијачи наше репрезентације одговорили су им на најбољи могући начин – фантастичним играма. Алал вера девојке!