Прочитај ми чланак

Почиње НБА сезона, наших играча све мање у лиги

0

Утакмицом између шампиона Мајамија и Бостона ноћас стартује нова сезона у најјачој кошаркашкој лиги на свету. Србију представљају Радмановић, Миличић и Павловић

Може ли неко да скине прстење са руку кошаркаша Мајами Хита? Пехар Лери О’Брајан стигао је на Флориду, а Леброн Џејмс и компанија пред старт нове НБА сезоне најављују да ће ту остати. Актуелни шампиони први су фаворити за освајање титуле, а изазивача за трон нема много.

– Желим да будем најбољи играч свих времена. Да бих то постигао, морам константно да освајам прстење. Толико је једноставно – поручио је Леброн МВП Џејмс пред прво подбацивање лопте у новом шампионату, ноћас против Бостона.

Селтикси су сваке године виђени у финалу Истока, али овога пута у битку крећу без Реја Алена, који се преселио у редове највећег ривала. Најбољи тројкаш у историји дуго је био члан велике бостонске тројке, а сада ће срећу окушати у четворци Мајамија, раме уз Леброна, Вејда и Криса Боша.

Шампиону по именима може да парира једино тим са друге стране континента. Лејкерси су се опасно појачали овог лета, па ће Кобију Брајанту друштво правити олстаровци гладни прве титуле. Суперменске моћи Двајта Хауарда и чаробне руке Стива Неша гарант су да ће се у „Стејплс центру“ играти врхунска кошарка, вероватно све до јуна и великог финала.

– Уклопили смо све делиће који су нам недостајали. Са Двајтовом дефанзивом, која је најбоља на свету, и Нешовом кошаркашком интелигенцијом, можемо до титуле – уверен је Брајант.

Не треба занемарити ни младе ентузијасте из Оклахоме, предвођене првим кошгетером лиге Кевином Дурантом и Раселом Вестбруком, иако су ослабљени за најбољег шестог играча прошле сезоне. Џејмс Харден је пред сам старт сезоне прешао у Хјустон Рокетсе.

Густина насељености тимова који би могли да се умешају у борбу за трон сваке године далеко је већа на Западу. Данкан, Паркер, Ђинобили и остали ветерани из Сан Антонија спремни су са још један галоп ка завршници плеј-офа, док су све озбиљнији и Клиперси, са Грифином, Полом, Одомом и Билапсом…

Наших све мање
Наших кошаркаша у НБА лиги је све мање. Владимир Радмановић брани боје Чикага, а међу Булсе би могао да се врати и Марко Јарић. Дарко Миличић је стигао у Бостон, свој шести НБА клуб, док ће Александар Павловић играти за Портланд.

 

(Вечерње Новости)