Прочитај ми чланак

Почело је! После Пиксија и Шурбатовићу уручен отказ у ФСС

0

Додуше, одлука је саопштена само усмено, а очекује се да њено озваничење буде у наредних неколико дана

Очекује нас права чистка у Фудбалском савезу Србије након неуспеха репрезентације на Европском првенству, а као што смо већ и навели, цех ће први платити селектор Драган Стојковић Пикси.

Али, неће бити једини, јер нас чека потпуна промена кадрова у врху Фудбалског савеза Србије.

Сви су добили другу шансу после Катара, али је нису искористили и време је за корените промене.

Како сазнајемо, селектору Стојковићу усмено је већ речено да је бивши, али и генералном секретару Јовану Шурбатовићу.

Он је био на излазним вратима и после Катара, када је у јавности процурила „афера премије“, где су оптужени да су узели премије и по три пута веће од фудбалера, који су и изборили све то, и када је откривено како су потрошени милиони за пласман на Мундијал.

Посебно му се „дрмала фотеља“ након доласка Драгана Џајића на место председника, али је волшебно сачувао место у Савезу.

Ипак, после Европског првенства ће и он морати да „пакује прње“ и да потражи нови посао, нарочито јер је било озбиљних организационих пропуста преко којих се није могло прећи.

Испоставило се да је кулминација била када су челници ФСС изнајмили чартер лет хрватске компаније, а све то видео је и председник Александар Вучић, који је био изузетно незадовољан и љут када је то видео.

Али, то није био једини пропуст у организацији, а вероватно ће и остали „прљав веш“ испливати у јавности у наредним данима…

Озваничење одлуке о Пиксију и Шурбатовићу ће сачекати неколико дана, али дефинитивно је јасно да Пикси и Шурбатовић „иду на биро“ за неколико дана.

А за њима ће и многи други…