Прочитај ми чланак

ПОБЕЂЕНИ ШПАНЦИ: Баскет 3×3 – Србија са Америма је у финалу Светског првенства!

0

Репрезентација Србије у саставу Душан Домовић - Булут, Ђорђе Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић пласирала се у финале Светског првенства које се игра у Кини.

basket-620x350

 

У Гванжуу у Кини репрезентација Србије је успела да дође до финала Светског првенства у баскету 3×3.

Србија је данас успела да прво стигне до полуфинала победом против Холандије, да бисмо у полуфиналу били бољи од репрезентације Шпаније резултатом 17:13!

Гледали смо веома чврсту борбу, утакмица је била са малим бројем поена, а наш тим није допуштао Шпанцима предност на овом мечу.

Углавном смо водили са једним поеном предности или је било нерешено, а онда смо повели и са два поена предности на пет минута пре краја – 7:5.

Ипак, Шпанци на 3:30 до краја изједначују на 7:7 са линије слободних бацања. Шут није служио наше репрезентативце, промашили смо велики број шутева за два поена, али смо били сигурни са линије слободних бацања.

Савић је са бацања донео предност Србији од 8:7, да би Булут успео са 4 везана поена да донесе предност Србији од 12:7.

На минут до краја повели смо са 15:10, били смо веома близу победи, да би се све завршило са 17:13!

У другом полуфиналу састали су се СAД и Словенија, а као победници су изашли Aмериканци који су славили са 17:15 у веома узбудљивој утакмици.

Србија је на путу до финала победила 4 утакмице у групној фази (Катар, Русију, Италију и Нови Зеланд), да бисмо у четвртфиналу били бољи од Холандије.