Прочитај ми чланак

Пикси мења Венгера у Арсеналу!?!

0

Piksuia(Спорт26, tvarenasport.com)
Цар Јапана, божанство Нагоје, једноставно – Пикси… Тренер јапанског Џеј лигаша Драган Стојковић, ипак после 13 година живота и рада у Нагоји(седам као играч, шест као тренер), решио је да полако пакује кофере и врати се у Европу.

Ново одредиште биће Лондон, тачније Емирејтс стадион и клупа великог Арсенала, чији челници су најозбиљнији у намери да већ од лета доведу у британску престоницу српског стручњака.

Ходајуће фудбалско божанство Јапана спреман је за велики корак у каријеру после испеченог заната у Нагоји, где је успео 2010. и да освоји титулу шампиона Јапана. Његов тим сваке године је у врху националног првенства, тако да није чудо што чланови управе славног клуба озбиљно резмишљају о Стојковићу.

ПИКСИ ДОЛАЗИ ПО АРСЕНОВОЈ ПРЕПОРУЦИ
Поред добрих резултата у Нагоји, велики утицај (пресудан) на долазак Стојковића у Лондон, има Арсен Венгер. Менаџер Арсенала, који је броји 17 годину на клупи „тобџија“, решио је да оде из Лондона и највероватно ће на лето да преузме пребогати ПСЖ. Зов новца може га отерати на „Парк принчева“ где ће имати неограничен буџет за стварање дрим тима.

„Волео бих Драган Стојковић да буде мој наследник, постоји 100 разлога за то. Идеје су нам исте и обојица тежимо савршеном фудбалу. Знао сам да ће његов тим играти нападачки и са пуно додавања“, рекао је Венгер пре извесног времена.
tvarenasport.com

Игром судбине пријатељски дуел између Арсенала и Нагоје, који је планиран за 22. јул, могао би да буде и ревијалан за оба тренера. Могуће је да ће се на тлу Јапана последњи пут сјајни тренерски двојац водити своје екипе, пред одлазак на нове дестинације.

Занимљиво је да је управо и Венгер далеке 1996. дошао у Арсенал иy Нагоје, за коју је тада играо Стојковић, а да је неколико година касније желео да Пиксија доведе у Лондон, али није успео да се договори са управом Џеј лигаша, која није желела да пусти икону клуба.

СТОЈКОВИЋ ПРИПРЕМА ЈАПАНЦЕ ЗА ОДЛАЗАК
Да се нешто кува око одласка , свесно или несвесно, открива и сам Стојковић. У разговорима са новинарима у Јапану, али и из Србије, Пикси је најавио да се уморио од фудбала иемена  да жели да промени дестинацију.

Најављивао је да жели да се одмори и више вемена проведе са породицом, али је стидљиво објаснио да нема ништа против да се тренерски усаврши у Европи.

Мада Пикси има статус божанства у Нагоји, јасно је да из поштовања према свему што је учинио за клуб, нико из управе неће му правити проблем ако Стојковић чврсто реши да напусти земљу „излазећег сунца“ и врати се на Стари континент.