Прочитај ми чланак

‘Петица’ Звезде са Новим Пазаром

0

FK Crvena zvezda0_orig

Фудбалери Црвене звезде остварили су пету лигашку победу, пошто су на свом терену декласирали Нови Пазар 5:1 (3:0) у деветом колу Јелен Суперлиге Србије.

Голеаду је започео Милијаш у петом минуту, био је то његов 50. гол у дресу Звезде, а у 19. минуту Дауда је дуплирао предност. Нигеријац је у завршници полувремена дао гол за 3:0, а у наставку је Мрђа постигао два поготка пре него што је Јелић уписао утешни гол за госте.

Звезда сада има 16 бодова и дели треће место на табели са Војводином, а чело је ремијем са Доњим Сремом преузео Чукарички.

Већ на самом старту Нови Пазар је лако могао да поведе – Видаковић је солидно шутирао искоса са десне стране, али је Бајковић одбранио. Звезда је потом преузела контролу над средином терена, а у петом минуту голман Супић одбранио је ударац Милијаша из слободног ударца.

Три минута касније Вешовић је прошао уз линију казненог простора и фаулиран је. Лопти је поново пришао Милијаш, сада је шутирао још боље, ухватио је Супића на кривој нози и Звезда је повела. Био је то његов 50. гол у црвено-белом дресу.

Нови Пазар није играо дефанзивно, неколико пута убацили су лопту у казнени простор, али нису успели да створе прилику. У 19. минуту Звезда је дуплирала предност – Печник је прошао по десној страни после додавања Мрђе, центрирао је Словенац по земљи, а Дауда је из близине затресао мрежу.

'Petica' Zvezde sa Novim Pazarom

Четири минута касније уследила је нешто дужа пауза, пошто се указивала помоћ Нину Пекарићу – он је после корнера налетео лицем на колено једног од противничких играча. Помоћ му се дуго указивала, али он није могао да настави меч.

После другог гола Звезде темпо игре нагло је пао – домаћи су били задовољни вођством и нису више нападали са много играча у завршној трећини терена. Са друге стране, Нови Пазар је покушавао, али није успевао да направи неку смисленију акцију и да дође до гола.

Дауда је упутио ударац са 25 метара, али Супућ је одбранио. Ипак, у буквално последњем тренутку првог дела игре Нигеријац је ипак дао гол – Милијаш је извео корнер, а Дауда је натрчао и главом је забио лопту у мрежу.

У првих десетак минута није било прилика, али Звезда је у 55. минуту постигла четврти гол – Дауда је прошао по левој страни и центрирао, а Печник је погодио стативу. У наставку акције Нинковић је вратио лопту до Мрђе, а он је из другог покушаја погодио горњи десни угао.

Мрђа је пропустио још једну солидну шансу, али то је исправио у 71. минуту – контру Звезде започео је Милијаш додавањем ка Мрђи, он је на левој страни преварио противничког фудбалера и затим је искористио неодлучност остатка одбране да пошаље лопту у горњи леви угао.

Само два минута касније Нови Пазар стиже до гола – после центаршута са десне стране Звездини штопери су каснили, а Петар Јелић је са десетак метара савладао немоћног Бајковића.

До краја смо видели још неколико полушанси за Звезду, али промена резултата није било – 5:1 на ‘Маракани’.

Црвена звезда: Бајковић, Вешовић, Крнета, Араухо, Мијаиловић (Петковић 85), Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Печник, Мрђа (Гогић 89), Дауда (Касалица 76).
Нови Пазар: Супић, Ђорђевић, Пекарић (Вуковић 27), Протић, Лазаревић, Лотинац, Обровац, Видаковић (Јелић 46), Кецап, Русмир, Арсенијевић.

(Б92)