Прочитај ми чланак

Вечерње новости: Партизану један чеп за много рупа

0

sp-deliba08_(Вечерње новости)

Клуб из Хумске сам себе матирао јер може да доведе само једног играча. Дринчић и Делибашић ван домашаја, Висенте само чаршијска прича.

Самоубиство из заседе!
Колико год звучи немогуће, успела је у томе управа Партизана да уради са тимом у летњем прелазном року. Све што је могло да се прода – продато је. Од свега што је требало да се доведе, није стигао нико! Потпуно је смешно да су се у Хумској 1 узрујали у смирај прелазог рока, као да су им три претходна месеца била недовољна.

И зато је данас Вук Рашовић потпуно матиран. У наредним данима црно-бели могу да доведу само једног новог играча, а тим је шупаљ као швајцарски сир. Потребна су му барем три-четири појачања да би макар пристојно изгледао.

Млади стручњак је сада на новој врсти мучења коју му је приредила управа клуба, јер мора да извага да ли тог једног фудбалера којег може да доведе да „смести“ на десног бека, штопера, задњег везног, крила или нападача? Јер на свим тим позицијама овај „парни ваљак“ шкрипи као расходовани тридесетогодишњи камиончић.

Како се може чути, из Хумске 1 су почетком ове недеље контактирали с двојицом бивших играча који су постали слободни играчи. Обојица су црногорски репрезентативци, па се макар у тим разговорима уштедело на телефонској линији Београд – Подгорица. Ипак, нападач Андрија Делибашић и везиста Никола Дринчић нису нашли заједнички језик са челницима црно-белих, па се ниједан од њих неће вратити на Топчидерско брдо.

Иако су свесни да је тим ограниченији него икад у последњих 20 година, челници Партизана су сматрали да нови играчи не могу да зарађују више од стотинак хиљада евра пошто је тим елиминисан из европских купова и за такмичење на два домаћа фронта то је максимална могућа зарада. Делибашић и Дринчић се ту нису уклопили.

Вест која је у понедељак увече прохујала Београдом је да би у Партизан могао Висенте Родригез, некадашњи трофејни ас Валенсије и бивши шпански репрезентативац, који је последње две сезоне играо у енглеском Брајтону. Ипак, у Хумској 1 тврде да је та информација само „кафанска прича“ и да од доласка левог крила тако богате биографије нема ништа.

А ко ће онда стићи на црно-белу половину Топчидерског брда, тај универзалац који може да покрије „стотину“ рупа, остаје да се види.

ВАГАЊЕ НА РЕДУ
Две недеље првенствене паузе у првенству могле би да буду бурне у Партизану. Седница УО која је била раније заказана за данас је одложена за следећу недељу, јер није постојао кворум. Није тајна да управу клуба потресају све више дисонантни тонови, шушка се да није само потпредседник Миле Јовичић незадовољан радом првог човека Драгана Ђурића, од кога је тражио да се повуче.

У паузи би требало и да се анализира рад спортског сектора, увек „спорног“ за челнике клуба, али недавна жеља председника Ђурића да смени тренера Рашовића није имала већинску подршку у УО. Питање је да ли ће се то сада променити. Да ли је терен постао клизавији за још једног шефа струке или се можда изненада оклизне и први човек Партизана…