Прочитај ми чланак

Партизанов таленат на мети Звезде!?

0

nemanja-radonjic(Спортске.нет, Вечерње новости)

На помолу прва “трансфер бомба“ овог лета. Један од најталентованијих фудбалера Партизана Немања Радоњић близу је одласка из Хумске, а све гласније су информације да би могао да пређе у редове “вечитог ривала“.

Немања Радоњић је сјајним играма у кадетској конкуренцији успео да скрене пажњу чак и селектора Синише Михајловића који је зимус имао идеју да га прикључи “А“ репрезентацији.

Међутим, некако од тада почиње његова стагнација. Иако га је и тадашњи тренер Партизана Владимир Вермезовић прикључио првотимцима, повреда метатарзалне кости изазвала је дужу Радоњићеву паузу.

Међутим, после опоравка од повреде, како тврде у Партизану, овом играчу се “губи сваки траг“ – избегавао је тренинге и било какве обавезе, што је људе у Хумској прилично наљутило и разочарало. Због тога овог играча нема међу фудбалерима који су на актуелним припремама црно-белих на Златибору прикључени првом тиму, па је готово извесно да ће Радоњић морати да потражи нову средину.

Упоредо са овим информацијама, почеле су спелукације да би седамнаестогодишњи фудбалер могао ни мање ни више, него у – Црвену звезду. За сада је све на нивоу незваничних информација, али би лако могло да се догоди да клуб са Маракане искористи прилику да се црно-белима “реваншира“ за трансфер Бразилца Клеа.

 

Нађ: Радоњић је сам залупио врата првог тима

Црно-бели на Златибору раде појачани петорицом клинаца из сопственог погона, а шести који је дуго словио као највећи таленат далеко је од велике позорнице.

Алберт Нађ објашњава да проблем са Немањом Радоњићем није излазак из повреде већ недисциплина.

– Тај момак има велики потенцијал, али је незалагањем сам себи залупио врата првог тима. Дечко се од 28. априла, када је због непоштовања клуба и саиграча пребачен из кадетског тима Партизана у Телеоптик, није појавио на тренинзима. Са таквим односом дефинитивно не може да рачуна да ће добити прилику, јер нико не може да буде изнад Партизана, макар се он звао Меси.

Спортски директор не жели у старту да прецрта талентованог фудбалера, али напомиње да то, практично, он сам чини.

– Њему се дешавало и да не дође на тренинг првог тима код Владимира Вермезовића, што је стварно тешко објашњиво. Радоњић је још годину дана под стипендијским уговором са Партизаном, видећемо шта ћемо даље. Никога се не одричемо лако, али ако не поштујеш Партизан, немаш чему да се надаш – објаснио је Нађ.