Прочитај ми чланак

Партизан убедљив, гол Митровић за опроштај (Видео)

0

FK Partizan0_orig

(Б92, фото: partizan.rs, видео: OfficialPartizan)

Фудбалери Партизана убедљиво су победили Раднички из Крагујевца са 5:1 (2:0) у претпоследњем мечу 3. кола Јелен Суперлиге.

„Црно-бели“ су већ у првом полувремену стекли велику предност погоцима Исмаела Фофане и Владимира Волкова.

У наставку меча гол је постигао и двоструки асистент Никола Нинковић, потом је Славко Марић смањио на 3:1, да би у финишу Андрија Живковић постао најмлађи стрелац у историји Партизана, а Александар Митровић се голом опростио од „гробара“.

За разлику од утакмица у суботу, дуел Партизана и Радничког почео је тачно на време у 19 часова. На трибинама је око 5.000 навијача који су током првог полувремена скандирали: „Гробари, гробари ‘ајмо сви у глас, Томислав Караџић један је од нас“. Током вечери председник ФСС најавио је оставку на своју функцију.

Јелен Суперлига, 3. коло:

Партизан – Раднички Крагујевац 5:1 (2:0)
Фофана 17, Волков 35, Нинковић 51, Живковић 83, Митровић 90 – Марић 58

Партизан: Стојковић – Волков, Станковић, Обрадовић, Аксентијевић – Марковић, Нинковић (Живковић 65′) – Јојић, Илић (Ђемба Ђемба), Малбашић – Фофана (Митровић 71′)

Раднички 1923: Чанчаревић, Петровић, Фејса, Тинтор, Оташевић, Недовић (Петронијевић 46′), Марић, Бељић, Стојмировић, Петровић, Спалевић

Ток меча:

Први је очекивано запретио Партизан, преко дебитанта Фофане у шестом минуту, високи нападач је добио лопту испред казненог простора, одлично се окренуо и шутирао левом ногом, али преко гола.

Само минут касније Партизан је тражио пенал у спорној ситуацији. Милош Јојић искористио је грешку Петровића, изашао сам на Чанчаревића кога је преварио, гурнуо лопту у страну, а онда пао после старт голмана Радничког.

Судија Спасић је проценио да Чанчаревић није закачио Јојића који је лако пао приликом поменутог старта, па је казнио играча Партизана жутим картоном због симулације.

Процените сами:

Партизан је наставио да напада и у 17. минуту стигао је до заслужен предности. Тинтор је лоше реаговао, Нинковић је сјајно прошао по левој страни, видео Фофану у петерцу и одлично прогирао саиграча који је лопту скренуо у мрежу на свом дебију у Хумској 1.

Неколико минута касније момак из Обале Слоноваче је био у новој гол шанси после акције Малбашића са леве стране, али је Чанчаревић успео да га заустави на време. Голман Радничког је потом добро интервенисао и после шута Јојића из слободног ударца са 20-ак метара.

Голман гостију спречио је још један гол и у 27. минуту, када је поново био бољи у дуелу са Јојићем. Са друге стране, Стојковић није имао шансу да се истакне на голу Партизана, који је потпуно доминирао у првих пола сата игре.

Десетак минута пре краја првог полувремена Партизан је дуплирао предност. После корнера са леве стране Владимир Волков је сјајно скочио на петерцу и у маниру центарфора главом савладао Чанчаревића. Нинковић је забележио другу асистенцију.

Дарко Спалевић тражио је фаул од судије Спасића, али арбитри нису реаговали.

Пет минута пре краја Нинковић је замало наместио и трећи гол. Поново је добио лопту на левој страни, и овај пут је сјајно пронашао саиграча у казненом простору, али је Малбашић шутирао поред леве стативе.

То је било све у првом полувремену током којег је Партизан доминирао и постигао два гола, а гости ни једном нису запретили шампиону.

FK Partizan47201594_orig

На самом старту другог полувремена Партизан је стигао до трећег гола, из пенала. Филип Малбашић је покушао да прође поред два ривала, умало и успео у томе, али га је Тинтор оборио у казненом пторсору.

Милош Нинковић је умало упропастио перфектан меч јер му је Чанчаревић одбранио шут из пенала, али је играч Партизана одбијену лопту послао у мрежу.

Два минута касније Раднички добија шансу да смањи резултат. Из прве конкретне акције на утакмици Марић је преварио Марковића који га обара па гости добијају пенал. Бојан Бељић је добио шансу да потигне први гол за Раднички у Хумској после пет година.

Ипак, Владимир Стојковић сјајно реаговао и одбранио први шут ка његовом голу.

Међутим, само два минута касније Стојковић је ипак показао и шта му је слабост. Славко Марић је шутирао са 25 метара, а иако шут није био превише снажан, лопта је одскочила и преварила голмана Партизана.

У наставку меча Раднички је коначно заиграо храбрије, те креирао неколико конкретних акција.

У међувремену, Партизан је два пута запретио, прво је Јојић заустављен после соло продора, а потом су „црно-бели“ лоше комбиновали у одличној ситуацији за контранапад.

Тренер Партизана Рашовић је у последњих пола сата дао шансу младом Андрији Живковићу да дебитује у „црно-белом“ дресу, а прилику да се дефинитивно опрости од „гробара“ добио је Александар Митровић.

Петнаестак минута пре краја Стефан Петровић је пропустио сјајну шансу испред гола Партизана, очајно је шутирао са свега неколико метара.

У 83. минуту Партизан стиже до четвртог гола, а постигао га је управо 17-годишњи Живковић који је тако на савршен начин дебитовао у првом тиму.

Живковић је добио лопту на 20-ак метара од гола на десној страни, издржао је притисак једног ривала на леђима, а онда сјајним ударцем левом ногом послао лопту под пречку са ивице шеснаестерца.

Са 17 година и 45 дана старости Живковић је један од најмлађих стрелаца у историји Партизана.

Крај меча обележио је Митровић, којем се испунила велика жеља да се опрости од навијача голом за Партизан. Млади нападач добио је сјајну лопту, утрчао у казнени простор и пре него што су ривали успели да реагују послао је поrед Чанчаревића.