Прочитај ми чланак

Партизан у потрази за Европом (Састави)

0

Grobari99

(Моцарт.спорт)

Црно-бели ће против Туна покушати да остваре прву победу у Европи после десет везаних утакмица без славља.

За пласман у Лигу Европе, за прекид неславне традиције. Фудбалери Партизана играју против Туна први меч последњег елиминационог кола за пласман у друго по важности такмичење УЕФА, а истовремено желе да стану на пут серији лоших резултата на међународној сцени, која датира још од 30. августа прошле године.

Тог датума црно-бели су голом Ивана Иванова савладали норвешки Тромсо (1:0), пробили су у групну фазу, али то им је био последњи тријумф ван граница Србије. Зато вечерас изабраници Вука Рашовића трагају за изгубљеним благом, пошто су у међувремену нанизали по пет пораза и ремија.

Тренер Партизана поново је био принуђен, што због картона, што повреда, да мења састав, па су прилику први пут ове сезоне на Топчидерском брду добили Владимир Стојковић и дебитант Немања Петровић, што је данас и најављено.

У око опада и што Марка Шћеповића нема ни у протоколу?!

С друге стране, Швајцарци су у много бољем расположењу стигли у Хумску. Забележили су четири победе у исто толико интернационалних сусрета овог лета (против грузијске Чикуре и шведског Хакена), а њих тренер Урс Фишер је из тима, сходно најавама изоставио Србина Милоша Крстића, кога нема ни међу 18 играча.

ЧЕТВРТО КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ (ПРВИ МЕЧ)

Партизан – Тун

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић – Аксентијевић, Обрадовић, Станковић, Немања Петровић – Ђемба Ђемба, Марковић – Јојић, Илић, Грбић – Митровић. Тренер: Вук Рашовић.

Резерве: Живко Живковић, Лука, Брашанац, Нинковић, Ивкович, Малбашић, Остојић.

ТУН (4-4-2): Фавр – Солмони, Зуфи, Зигфрид, Мартинез – М. Шневли, Хедигер, К. Шневли, Витвер – Лутхи, Саного Тренер: Урс Фишер.

Резерве: Мосер, Садик, Чиндело, Магалнес, Фреј, Фереира, Гасер.

(ФОТО: МН Пресс)