Прочитај ми чланак

Партизан преокретом на корак од пролећа у Европи

0
Победа Партизана у Холандији (Фото: Блиц)

Победа Партизана у Холандији (Фото: Блиц)

Фудбалери Партизана на корак су од огромног успеха. Губили су на гостовању АЗ Алкмару у петом колу Лиге Европе, али су направили велики преокрет и голом Андрије Живковића у 89. минуту славили са 2:1. Црно-беле само теорија дели од европског пролећа – у последњем колу пред својим навијачима не смеју да изгубе од Аугзбурга са 0:3 и убедљивије.

Црно-бели посрћу у домаћем шампионату, али зато блистају на европској сцени. У Холандији су дошли до трећег тријумфа и уз победу Атлетик Билбаоа на гостовању Аугзбургу (3:2) могу да презиме у Европи. За то им је довољан бод у последњем колу против бундеслигаша у Хумској, а могу даље и у случају пораза. Српски првак је савладао Аугзбург у Немачкој са 3:1, па не сме да изгуби убедљивим резултатом како би остварио огроман успех.

Тренер Љубинко Друловић одлучио да се опорављени Дарко Брашанац нађе у стартној постави, док су по крилима деловати Андрија Живковић и Никола Нинковић, а у самом шпицу је био сјајни Абубакар Оумару. Уједно, због повређених дефанзиваца (Балажиц, Остојић, Фабрисио), Бандаловски је опет играо штопера.

И опет је шкрипало у одбрани, али је Партизан шансе користио онако како се то ради у Европи. Готово сваку је претворио у погодак.

Извор: Блиц