• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан повлашћен, у петак жреб за треће коло квалификација за Лигу шампиона
Прочитај ми чланак

Партизан повлашћен, у петак жреб за треће коло квалификација за Лигу шампиона

0

liga sa(Блиц)

Фудбалери Партизана стартовали су у европском циклусу првом утакмицом другог кола квалификација за Лигу Шампиона у јерменском Ђумрију. Црно-бели се нису прославили ремијем од 1:1 против јерменског првака Ширака, и наредне среде у реванш мечу у Београду имају задатак да забележе победу и остваре пласман у треће коло квалификација.

Жреб за треће коло квалификација одржаће се у петак и српски шампион ће бити међу носиоцима. Његов потенцијални ривал се крије у једном од десет победника из исто толико парова другог кола квалификација.

Број потенцијалних ривала црно-белих у трећем колу квалификација ће пре жреба, судећи по искуствима из претходних година, бити „преполовљен“. УЕФА је свих претходних година, а и пред овај жреб правила подгрупе, па је за очекивати да ће можда већ у четвртак, број потенцијалних ривала Партизана бити редукован са десет на пет.

По ком принципу ће УЕФА то обавити – то ће изгледа и овај пут остати тајна. О „географској подели“ тешко да ће бити реч, јер су рецимо прошле године, приликом жреба у овој фази квалификација, листу Партизанових потенцијалних ривала у „трећем шеширу“ чинили Шериф (Молдавија), Молде (Норвешка), Хелсинки (Финска), АЕЛ (Кипар) и Нефчи (Азербејџан).

Ове године међу Партизановим потенцијалним ривалима у „трећој групи“ су четири екипе које географски припадају „истоку“ (Шериф, Макаби Тел-Авив, Нефчи и Динамо Тбилиси), али можда црно-белима УЕФА и овај пут „сервира“ у подгрупу неког од Скандинаваца ( поред норвешког Молдеа и финског Хелсинкија ту је и шведски Елфсборг), или можда литвански Екранас, словачки Слован, или словеначки Марибор.

Свакако, жреб за треће коло квалификација ће сигурно у петак бити пажљиво испраћен у Србији, али се то више односи на навијаче Партизана него на играче и стручни штаб српског Шампиона.

Упозоравајућих 1:1 из Јерменије у овом тренутку говори да би међу играчима Партизана и стручном штабу не би требало размишљати о било чему другом осим о томе како да се наредне среде поправи утисак, надигра и елиминише јерменски шампион.