Прочитај ми чланак

Партизан поражен од Будивељника

0

kosarka_660x330

Кошаркаши Партизана изгубили су вечерас у Кијеву од екипе домаћег Будивељника са 74:69 (17:17, 27:25, 8:11, 22:16), у утакмици трећег кола А групе Евролиге.

То је други пораз црно-белих у досадашњем делу такмичења, док је украјински шампион као дебитант остварио прву победу.

Изабраници тренера Душка Вујошевића пропустили су лепу шансу да славе у Кијеву и освоје можда кључне бодове у борби за пласман у Топ 16. Били су на корак од прве евролигашке победе на гостовању ове сезоне, али нису сачували концентрацију у пресудним тренуцима.

Практично, на путу ка успеху црно-беле је зауставио искусни Литванац Даријуш Лавринович, који је максимално користио све грешке и био изузетно расположен и прецизан, што је превагнуло „на страну“ Будивељника.

Партизан је лоше отворио утакмицу, касније стабилизовао игру и успевао да направи резултатске преокрете, међутим, било је превише осцилација у вечерашњем наступу. Трудили су се кошаркаши српског првака да створе континуитет у игри, након вођства домаћина у последњој четвртини од 64:57 пришли на минус два, али су имали проблем са шутем и изгубљеним лоптама.

Притом, Лавринович је био незаустављив, а све је било решено два минута и 15 секунди пре краја, када је Будивељник стекао предност осам поена (70:62). Последњу прилику за евентуални прикључак пропустио је Богдановић, који није био прецизан после три погођене тројке, па је украјински шампион на крају заслужено славио прву победу у Евролиги.

Најефикаснији у редовима црно-белих били су Кинси са 22 и Милосављевић и Богдановић са по 15 поена, док су Будивељник до вредног тријумфа предводили Лавринович са 22, Самерс са 15 и Минар са 10 поена.

Вујошевић: Поносим се играчима, биће боље у Београду

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да је домаћин заслужио да добије барем једну од три досадашње евролигашке утакмице и да ће црно-бели настојати да у Београду буду спремнији и играју квалитетније него у Кијеву.

„Наш основни плејмејкер Вестерман играо је под ињекцијом против болова и није тренирао до ове утакмице, тако да сам задовољан пруженом игром. Имали смо одређених празних минута, када је противник бирао са којих позиција жели да прима кошеве и које играче да пусти да шутирају. Ипак, треба узети у обзир да је наша екипа јако млада, најмлађа у Евролиги, и ако се посматрају све три утакмице Будивељника, са Фенербахчеом и ЦСКА и ова вечерас, они су сигурно заслужили да макар једну добију“, изјавио је Вујошевић за клупски сајт.

Тренер црно-белих додао је да ће његови играчи настојати да у Београду буду спремнији него што су били у Кијеву и да покажу више квалитета.

„Морам, међутим, да истакнем, када је у питању борбеност, ангажовање, па и квалитет, да се поносим својим играчима. Оно у шта сам сигуран после прва три кола је да ће бити и победа екипа из групе Нантер, Будивељник и Партизан над екипама из групе Барселона, ЦСКА и Фенербахче“, закључио је Вујошевић.

Партизан наредну утакмицу игра 8. новембра, када у хали Пионир дочекује турски Фенербахче.

 

(Танјуг)