Прочитај ми чланак

Партизан окончао Звездину непобедивост!

0

Кошаркаши Партизана победили су Црвену звезду 86:81 и нанели црвено-белима први пораз у АБА лиги.

Pozadina-1-620x400

Изабраници Дејана Радоњића имају максималан скор након 20 одиграних утакмица у регионалном шампионату, док је Партизан на трећој позицији са скором 15-5.

Ток меча 

Меч је тројком са скоро десет метара отворио Маринковић на истеку напада, али је одмах одговорио Симоновић. Врабац је направио неколико грешака у нападу, док су се црно-бели добро држали у одбрани и натерали Звезду на неколико промашаја. Партизан тројкама покушава да стигне до вођства, али је Бирчевић закуцао за 5:5, после слободних бацања Митровића. Црвено-бели су још једном били прецизни са пенала, да би Хечер за Партизан постигао поене ван линије 6.75 – 8:7.

Џенкинс је после пет минута имао два фаула, а ово је био период игре који је доста „сецкан“ личним грешака. Црвено-бели су већину својих поена постигли са пенала, док нису имали поене за два – 8:9. Уследили су промашаји за три поена на обе стране. Црно-бели највише фаулова правили над Митровићем, а Звезда је до сада извела већ 10 слободних бацања, док Партизан ниједно – 10:11.

Звезда је наставила са промашајима из игре, али је офанзивним скоковима себи обезбеђивала нападе. Прва слободна бацања за Партизан је извео Копривица, једном је био прецизан, а потом Ратковица и Гордон постижу трећу и четврту тројку – 17:11.

И Партизан је имао слаб проценат шута за два поена, правили су играчи Александра Џикића много фаулова и слали противника на слободна бацања, који је на та начин држао резултатски прикључак – 17:15. Полагањем Андрића завршена је прва четвртина, после које Партизан води 21:17.

Волтерс је постигао прве поене за Звезду за два поена на старту друге четвртине – 21:19. Дејан Радоњић је добио техничку грешку због протестовања код судија. Андрић је погодио слободно бацање, а у наредном нападу је промашио тројку.

Мајсторовић и Копривица већ имају по три фаула за Партизан. Звезда је пришла на минус један, али је брзим поенима Бирчевића и Ратковице домаћи тим побегао на плус 6 – 27:21.

Луковић је имао проблема да заустави Звездине центре. После дуго времена црвено-бели постижу тројку, Гудурић је био прецизан, а после седам поена заостатка Митровић поравнава на 34:34. Серија актуелног шампиона је настављена, па Звезда води – 34:36.

Величковић је постигао прве поене из игре уз фаул, био је прецизан и на додатном слободном бацању – 39:37, а Гордон је трећи играч Партизана са три фаула.

У завршници полувремена екипе су се смењивале у вођству. Џенкинс је украо лопту, а затим асистирао Бјелици за поене под кошем, док је и Митровић био расположен међу црвено-белима. Хечер је постигао тројку за Партизан после дуго времена, а одмах је одговорио Џенкинс – 44:46. Бирчевић закуцавањем закључује прво полувреме – 46:46.

Друга четвртина је почела поенима Врапца и Хечера, да би потом Јовић искористио прилику за два плус један – 50:49. Лепу акцију извели Хечер и Мајсоторвић под кошем, а Џенкинс је погодио нову тројку за свој тим.

Изјендачена је била трећа четвртина, екипе су се смењивале у вођству, а ниједна није стекла осетнију предност. Јопвић имаринковић су постигли тројке, а два и по минута пре краја Лазић је украо лопту Ратковици који потом прави непорски фаул.

Кошаркаш Црвене звезде погодио је слободна бацања, а потом је исти фаул досуђен Марку Симоновићу над Маринковићем. За Симоновића је меч завршен због нове техничке и протеста, остатак дуела ће пратити из тунела. ово је био његов 250. меч у црвено-белом дресу. Ратковица је погодио сва четири слободна бацања. На другој страни фаул је направио Гордон, Лазић је погодио оба длободна бацања – 65:65.

Звезда је потом стекла максималних пет поена предности – 67:72 преко Волтерса. Ратковици је досуђен четврти фаул, а Волтерс промашује оба слободна бацања за крај трећег дела игре.

Величковић је зарадио техничкуи грешку, Бјелица је погодио слободна бацања, на почетку четврте четвртине. Звезда је успешно чувала предност у овом периоду игре, док је Партизан промашивао. Величковић је преузео иницијативу у нападу, са једног на други крај терена је стигао и поентирао – 71:73, а изједначење доноси Хечер.

Партизан је ушао у серију 9:0, у једном нападу Хечер је иза леђа додао Бирчевићу, он проследио Маринковићу који из угла погађа за девету тројку црно-белих, а потом је Хечер био прецизан. Празан период у игри црвено-белих, али Величковић то не кажњава шутем за три 78:73.

Бирчевић и Томпсон добили су обострану техничку грешку, после „кошкања“ у дуелу под кошем приликом слободних бацања црвено-белих.

Уморни су били играчи и једног и другог тима, то је за последицу ималу неколико великих промашаја. Техничку грешку добио је Лазић и за њега је меч завршен. Хечер је погодио слободно бацање, а Бирчевић одводи Партизан за плус 4 – 82:78.

Серија техничких грешака, шесту за Звезду добио је Митровић, после фаула који је направио Маринковић. Џенкинс је промашио оба бацања, а на другој страни сигуран је био Хечер, који са велике даљине постиже тројку – 86:78, мање од минута пре краја.