Прочитај ми чланак

Партизан – ОФК Београд: Зна се фаворит, али…

0

ofk-part(Политика, фото: Неговановић)

У вечерашњи сусрет на стадиону Партизана (18 ч) „црно-бели” улазе без изгубљеног бода, а „плаво-бели” без иједне победе.

Наставак или преокрет

По резултатима од почетка пролећне сезоне за вечерашњи сусрет (18 ч) нема дилеме: Партизан је фаворит против Београда. Не само што је домаћин, него и што је добио све утакмице (код куће Доњи Срем с 2:0, а у гостима БСК с 4:0 и Јагодина с 1:0), него и што његов противник није забележио ниједну победу. Тим с Карабурме је као гост играо нерешено с Доњим Сремом (0:0), онда изгубио на Омладинском стадиону од Јагодине (3:1), па у Кули од Хајдука (3:0) и, на крају, у првој полуфиналној утакмици Купа Србије у Новом Саду од Војводине (1:0).

На страни Партизана су бољи изгледи и ако се поуке извлаче на основу противника против којих су играли. „Црно-бели” су савладали и Доњи Срем и Јагодина, а „плаво-бели” су из та два сусрета извукли само један бод.

Поред тога, у јесењој сезони шампион је победио на Карабурми с 3:1. Дакле, гост с Карабурме нем за шта да се ухвати.

Међутим, све то је у фудбалу историја, макар се догодило јуче. И зато се тренер Партизана Владимир Вермезовић уопште не уљуљкава:

– Лоши резултати ОФК Београда у последње време неће нас заварати. Трудићемо се да се не опечемо као Црвена звезда, која је јесенас два пута за седам дана доживела поразе од њих.

По његовом мишљењу највећа опасност прети од Грбића и Тривуновића, а похвалио је и голмана Лукача. Што се његовог тима тиче не може да рачуна на Шћеповића и Станковића, а и да још не зна како тече терапија Лазара Марковића у Енглеској.

На Карабурми, вероватно, ни у најружнијим сновима нису сањали овако лош почетак. Али, није време да се копље баци у трње.

– Чека нас екипа која делује убедљиво у сваком сегменту. Због тога је Партизан фаворит, али верујем да ћемо и ми да играмо боље, јер тренутна ситуација није права слика вредности нашег тима, – није изгубио оптимизам тренер Београда Зоран Милинковић. – Драж фудбала и јесте у томе што ситуација може врло лако да се преокрене.

Минималан пораз у Новом Саду, у купу, можда буде и наговештај бољих дана на Карабурми. Разуме се, Партизан сам по себи може да буде и додатни подстрек за „плаво-беле”.

С. Р.