• Почетна
  • ВИДЕО
  • Партизан одрадио Рад, Илић исписује историју (Видео, изјаве, анализе)
Прочитај ми чланак

Партизан одрадио Рад, Илић исписује историју (Видео, изјаве, анализе)

0

fk_partizan1_420x0(Спорт.26, Бета, Б92, Спортал.рс, Партизан Понос Србије)

Фудбалери Партизана су за још један корак ближи шестој узастопној шампионској титули пошто су у мечу 24. кола Јелен Супер лиге савладали екипу Рада.

Црно-бели су у првих 45 минута приказали сасвим добру игру која им је донела лепу предност, али су у наставку махом били у подређеном положају. 

Рад је имао боље прилике, постигао је и гол који није признат, и може се рећи да тим са Бањице није имао ни среће у појединим тренуцима.

Легенда испред легенде: Илић престигао Вукотића!
Капитен фудбалера Партизана Саша Илић одавно је „зацементиран“ у срцима свих навијача клуба из Хумске, а своју фудбалску бесмртност међу присталицама црно-белих потврдио је и на утакмици са Радом. Петоструки узастопни првак повео је у седмом минуту голом Саше Илића, којем је то 114. првенствени гол у дресу Партизана.
Он је тако претекао Момчила Вукотића, који је остао на трећем месту са 113 погодака.
И даље најбољи стрелац у шампионатима у Партизановој историји је легендарни Стјепан Бобек са 118 голова, али нема сумње да ће се Илић у догледној будућности наћи и испред ове фудбалске легенде клуба из Хумске.

 Црно-бели су тријумф над „грађевинарима“ осигурали већ у првом полувремену потврдивши да им је форма у узлазној путањи. Већ у 5. минуту имао је шампион прву шансу, али је Иванов после корнера тукао главом изнад пречке. Из друге шансе лидер на табели је успео да поведе, а стрелац је био Саша Илић. Нинковић је извео корнер са десне стране, Миљковић је спустио лопту пред гол, а капитену из непосредне близине није било тешко да се упише у стрелце.

 Наставили су домаћи са нападима, имали иницијативу, али нису успевали да створе праву шансу. Са друге стране, Рад је покушавао да учини нешто више и запретио преко Ђурђевића у 12. минуту, али овај је шутирао преко гола са 12-13 метара. У 24. минуту у шанси се нашао и Перовић, али је његов атрактиван покушај Стојковић успео да заустави.

 У финишу првог дела игре Партизан је био далеко бољи и то крунисао поготком. Гости су изгубили лопту на средини терена, повукао је Шћеповић који је идеално проиграо Којића који указану шансу не пропушта. Који тренутак касније исти играч је сам себи створио прилику, обишао је и Кљајића, али потом лопту шаље у спољни део мреже.

 Узбудљиво је било на почетку другог полувремена. Први су запретили домаћи преко расположеног Којића, али његов покушај је завршио тик поред гола. Три минута касније Рад има одличну прилику, Ђурђевић снажно шутира из трка, али Стојковић је уз помоћ стативе спречио госте да се врате у живот. Црно-бели су мало стали на лопту и чували предност направивши блок на тридесетак метара од гола.

 Тим са Бањице је успео да постигне гол у 62. минуту, али није признат након интервенције помоћног судије, највероватније због офсајда. Чини се да су гости оштећени у 73. минуту када је Лука добио само жути картон када је надомак шеснаестерца оборио Ђурђевића који је имао отворен пут ка голу.

 Својски су гости покушавали да дођу до гола, али у појединим тренуцима нису имали ни среће. Партизан је и даље чувао предност и никако није могао да дође до игре па је тренер Вермезовић често беснео крај аут линије. До краја меча су покушавали још Дамњановић, односно на другој страни Митровић, али су голмани у оба случаја били на месту.

ПАРТИЗАН – РАД 2:0 (2:0)
Илић 8, Којић 40.

Партизан: Стојковић, Миљковић, Пајовић, Иванов, Волков, Смиљанић, Лука, Илић, Смиљанић, Нинковић (61′ Брашанац), Шћеповић (73′ Бабић), Којић (78′ Митровић).

 Рад: Кљајић, Милошевић, Витас, Станојевић, Лековић, Ћирковић, С. Јовановић (46′ Луковић), Распоповић (70′ Дамњановић), Пршо (46′ Адамовић), Перовић, Ђурђевић.

vladimir vermezovic_1346417744_420x0Вермезовић: Најважнија победа
Тренер Партизана Владимир Вермезовић истакао је после победе над Радом да његов тим излази из кризе у коју је запао после репрезентативне паузе.

Црно-бели су победили Рад головима Илића и Којића у првом полувремену, били бољи ривал у том периоду, али су препустили иницијативу ‘грађевинарима’ у другом делу.

„Било је лепог фудбала вечерас. Боље смо одиграли прво полувреме него друго. Можда смо се мало и опустили, јер је 2:0 најопаснији резултат, али смо га искусно сачували до краја“, рекао је Вермезовић.

Шеф стручног штаба домаћина нагласио је да победа у малом градском дербију најважнија за његов тим у досадашњем делу шампионата.

„Опет смо завршили утакмицу без примљеног гола. Подижемо се из кризе коју смо имали последњих пар недеља. Ово нам је била најважнија утакмица, пошто је Рад незгодан противник“, додао је Вермезовић.

Тренер Рада Марко Николић нагласио је да је његов тим поклонио победу Партизану „невероватним грешкама“.

„Честитам Партизану на победи коју смо им поклонили невероватним грешкама, на челу са голманом. У другом полувремену смо се растрчали, погодили стативу, имали неколико опасних ситуација, али ово је ново искуство за све нас“, рекао је Николић.

„Поклонили смо им два гола којим је дошао до победе. Остаје горак укус у устима, јер нисмо заслужили да изгубимо са игром видјеном на терену“, закључио је стратег ‘грађевинара’.

После некомплетног 24. кола Јелен Суперлиге, Партизан је први са 57 поена, седам више од Црвене звезде, док је Рад пети са 37.

1 Partizan 57
2 Crvena zvezda 50
3 Vojvodina 46
4 Jagodina 39
5 Rad 37
6 Sloboda Point 32
7 OFK Beograd 32
8 Radnički Niš 31
9 Javor 28
10 Spartak Zlat. voda 27
11 Donji Srem 27
12 Novi Pazar 26
13 BSK 26
14 Hajduk 25
15 Radnički 1923 23
16 Smederevo 9