Прочитај ми чланак

ПAРТИЗAН ИМA ЛЕПУ БУДУЋНОСТ: Ђурђевић – Леонардо воде црно-беле са 2:0 у Подгорицу

0

Фудбалери Партизана савладали су у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона екипу Будућности са 2:0 (0:0). Голове за црно-беле на стадиону Партизана постигли су Урош Ђурђевић у 53. минуту из пенала и Леонардо Де Соуза у 63. минуту.

Реванш утакмица на програму је наредног уторка у Подгорици. Утакмици на стадиону у Хумској присуствовало је 20.568 гледалаца.

Партизан је био бољи ривал у првих 45 минута, имао је више лопту у свом поседу, али изабраници Мирослава Ђукића нису били превише опасни по гол гостујуће екипе. С друге стране, Будућност се бранила и своје прилике чекала из контранапада.

Урош Ђурђевић је у 11. минуту из слободног ударца добро шутирао са двадесетак метара, али је лопта отишла преко гола. И након тога су црно-бели на све начине покушавали да стигну до гола Будућности, а најближи томе били су у 37. минуту. Вулићевић је центрирао са десне стране, а Тавамба је са неколико метара од гола лоше шутирао главом.

Најбољу прилику од почетка утакмице Партизан је имао у 49. минуту када је Тавамбин ударац са неколико метара одбранио голман Будућности Милан Мијатовић.

Само четири минута касније шампион Србије је повео. Дефанзивац Будућности Филип Митровић играо је руком у казненом простору после корнера с леве стране, судија је показао на белу тачку, а Ђурђевић је уз мало среће погодио мрежу. Лопту је, наиме, закачио голман гостују, она се потом одбила од стативе и ушла у гол.

Црно-бели су дуплирали предност у 63. минуту, а стралац је био Леонардо који је у игру ушао на полувремену. Тавамба је лепо видео Бразилца на другој стативи, убацио је лопту са десне стране, а Леонарду није било тешко да погоди мрежу Мијатовића.

Будућност је након тога кренула офанзивније ка голу Партизана, у 73. минуту је Дарко Никач постигао гол, али је поништен због офсајда.

Тавамба је потом у само неколико минута могао да разреши све дилеме око победника пошто се два пута нашао у изгледним позицијама. Прво је голман Мијатовић добро интервенисао у ситуацији један на један, а потом је нападач црно-белих са десетак метара шутирао поред гола.

Партизан је до краја меча покушавао да постигне још један гол и мирније путује на реванш у Подгорицу, али резултат се није мењао.

Утакмица је одиграна по веома топлом времену у Београду, па је судија по једном у оба полувремена на кратко прекидао меч како би се играчи освежили.