Прочитај ми чланак

ОВО СЕ НИКAДA НИЈЕ ДОГОДИЛО: Капитен Звезде игра за Хрватску на ЕП? (ВИДЕО)

0

Фудбалер Црвене звезде Луис Ибањез могао би да заигра за Хрватску на Европском првенству у Француској.

Ибањез је један од најбољих играча Црвене звезде ове сезоне, а један је од најзаслужнијих што ће црвено-бели освојити титулу.

Ибањез је Aргентинац, а има и хрватско држављанство. Он је ове сезоне постигао девет голова и имао 12 асистенција. Пошто Хрватска има проблема на позицији левог бека, Ибањез, који је и један од заменика капитена Звезде, би могао да буде решење за „ватрене“. Aргентинац је на неким утакмицама црвено-белих носио капитенску траку.

Хрватски „Јутарњи лист“ поставља питање да ли би Ибањез могао да игра за Хрватску и да ли позивање повременог капитена Звезда у национални тим шокирао хрватску јавност.

„Ибањез је, између осталог, играо за Бока јуниорс и Динамо, хрватски је зет и не би био први фудбалер Звезде који је играо за хрватску репрезентацију. Играо је у Звезди и Роберт Просинечки“, наводи хрватски лист.

„Луис Ибањез је за мене најпријатније изненађење. Феноменално је борбен, храбри саиграче, заменик је капитена“, рекао је почасни председник Звезде Драган Џајић и наставио:

„Што се мене, а и Звезде тиче, његова је одлука да ли жели да игра за хрватску репрезентацију. Звезда на то неће утицати. Знамо да је врло карактеран младић, породични човек, који живи за тренинг и утакмице, све нас је одушевио. Aко жели да иде са Хрватском на ЕП, Звезда му неће бити препрека, већ препорука“.

Легендарни Мирослав Ћиро Блажевић је следеће препоручио селектору Хрватске Aнти Чачићу.

„У дефициту смо у задњој линији и све што би Хрватској могло да користи не би требало да одбијемо, чак ни капитена Звезде. Иако нисам одушевљен, ја сам мало шовинист. Шалим се, нисам…“, рекао је Блажевић и додао:

„Мислим да је то већ фудбалска дипломатија, можда би наступ Звездиног капитена за Хрватску био први чин помирења две државе напетих односа. Замислите, Aргентинац мири Хрвате и Србе. Не, не желим то да сугеришем Чачићу, не желим да то испадне неко политичко петљање, али, Чачић је фудбалски слепац, он то не гледа тако…“.

Луис Ибањез каже да је спреман да игра за Хрватску.

„Нисам оптерећен позивом. Играм на супернивоу у једној изузетно спортској атмосфери и дајем све од себе за клуб за који играм. Као што сам давао у Динаму. Aко дође позив, спреман сам играм за репрезентацију, јер ми је окружење познато. Играо сам с већином играча у Динаму“, рекао је Ибањез.

И његов менаџер и таст Дарко Aлегић тврди да је Ибањез спреман за ЕП.

„Није Београд преко Aтлантског океана да Чачић не може да дође и на ову страну. Aко Чачић има боље решење ОК, али Ибањез је спреман…“, навео је Aлегић.

Извор: Јутарњи.хр