Прочитај ми чланак

„ОРЛОВИ“ СТИДИТЕ ЛИ СЕ? Американка: Боже хвала на шанси да играм за ову велику…

0

Можда би фудбалери Србије могли да се угледају на једну Американку, како размишља и како се опходи према дресу наше репрезентације. За почетак, нек' прочитају шта говори.

фото: ФИБА

 

Какав погодак за српску женску кошарку! Ивон Андерсон је практично преко ноћи постала репрезентативка Србије и већ на прва два меча показала је да потпуно заслужује да носи наш државни дрес.

Фантастичан потез Марине Маљковић. Други у низу, када је реч о ангажовању Американки. Сви добро знамо колико нам је донела Данијел Пејџ, а ако је слутити по почетку Ивон Андресон, од ње можемо да очекујемо још и више. А, када чујемо са колико жеље и мотиви носи дрес Србије, онда нам постаје још дража. Ове њене речи могли би фудбалери Србије да прочитају. Па, нека мало размисле о томе.

– Бог ме је благословио више него што сам икада могла да сањам! Изузетно сам захвална на овој прилици да представљам једну велику нацију – Србију! Срећна сам што се борим заједно са саиграчицама и играм за тренера коме верујем и кога неизмерно поштујем. Обећавам да ћу вам све од себе за Србију – гласила је импресивна порука на Инстаграму, наше, од милоште већ назване Ивоне Андресоновић.

И дала је! Против Литваније (13 поена) и Турске (25 поена) показала је фантастичну борбеност и врхунско знање и најзаслужнија је за наш пламан на ЕП.

Селекторка Марина Маљковић већ је сарађивала са Ивон, док је била тренер Галатасараја (2016/17), па је већ тада имала прилике да се увери у квалитете сјајне Америкенке. Андресонова је већ боравила у Београду пре четири године када је учествовала на једном кошаркашком кампу.

Занимљиво, Ивонин отац је велико име у колеџ свету. Мајк Андерсон је легендарни НЦАА тренер већ дуже од три деценије.