Прочитај ми чланак

Опсада пред меч Албанија-Израел, полиција свуда,ту и Мосад

0

Припадници израелске тајне службе (Мосад) стигли су у Албанију пред меч репрезентација те државе и Албаније, који се у суботу игра у Скадру.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Ухапшена четворица Албанаца који су наводно хтели да набаве експлозив и унесу га на стадион, преноси РТС.

Француска и израелска тајна служба јавиле су албанским властима да група Албанаца покушава да набави експлозив, у намери да га унесу на стадион у Скадру и детонирају током меча између Албаније и Израела, јављају албански медији.

Четворица Албанаца су ухапшена, а локалне власти их доводе у везу с групом од седам особа које су прошле седмице, због тероризма, ухапшене на Косову.

Долазак израелске репрезентације пропраћен је безбедносним мерама сличним онима које су албанске власти спровеле прошле године због меча Албанија – Србија у Елбасану.

Све улице од аеродрома Ринас до центра Тиране биле су затворене док је пролазила колона возила у којима су се налазили израелски репрезентативци, којима је, до почетка утакмице, забрањено да напуштају хотел.

Такође, током вечери полиција ће строго контролисати центар града, а стадион у Скадру је под непрестаном контролом албанских специјалаца и агената Мосада.

Албанска полиција саопштила је да је предузела ванредне мере безбедности за суботњи меч квалификација за Светско првенство између Албаније и Израела.

Тај меч је првобитно требало да буде одигран у Скадру, али је из безбедносних разлога премештен у Елбасан, град 55 километара јужно од Тиране.

Одлука о премештању утакмице уследила је након навода медија да је терористичка група од 15 људи ухапшена у Албанији, на Косову и у Македонији, а која је наводно планирала напад током меча.

У данашњем саопштењу полиције се наводи да је на обезбеђивању утакмице ангажовано 2.000 полицајаца.

Навијачи ће, како се наводи, бити детаљно претресани на улазу, а возачима се саветује да користе алтернативне путеве од Тиране до Елбасана јер ће саобраћај бити ограничен.

Утакмица се игра сутра од 20.45.