Прочитај ми чланак

ОПЛЕО ПО АФРИКАНЦУ: Он је крив, Кангу би набили на колац да је Србин!

0

Драгиша Бинић каже да је Гелор Канга највећи кривац за елиминацију Звезде од Лудогореца у квалификацијама за Лигу шампиона јер је на глуп начин добио црвени картон

Public

Public

Везисту Црвене звезде Гелора Кангу набили би на колац због глупости коју је направио против Лудогореца, само да је Србин, каже за Информер легендарни фудбалер црвено-белих Драгиша Бинић! Он је најоштрије осудио потез Габонца, који је на полувремену утакмице са Бугарима у уторак ударио капитена гостујуће екипе Светослава Ђакова, због чега је добио црвени картон.

Саиграч га брани

Канга нас није пореметио, није се много примећивало да нам недостаје Дамир Кахриман, голман Звезде

 

Црвено-бели су у наставку утакмице примили три гола и на крају су после продужетака поражени резултатом 4:2, чиме су окончали учешће у квалификацијама за Лигу шампиона.

– Замислите да је неки домаћи играч урадио оно што је урадио Канга. Па набили би га на колац. Онакво понашање је недопустиво. А како је тек несигуран онај у одбрани, Фибел. Једино Доналд што је одиграо добро, њему свака част. Звезда ће сад тешко изборити пласман у Лигу Европе. Може да јој западне много тежи ривал него у квалификацијама за Лигу шампиона – оценио је Бинић.

Бинић, који је иначе и функционер Фудбалског савеза Србије, не подржава довођење странаца.
– Зна се мој став, нисам за странце, јер имамо толико талентоване деце. Не може нико да ме убеди да наша деца не би одиграла боље од страних играча, који су толико плаћени. Кажу „доведени су као слободни играчи“. Јесте, слободни, али с коликим платама? – запитао се Бинић.

Starsportphoto

Starsportphoto

Који минут пре Кангиног искључења и Лудогорец је остао са 10 играча на терену. Да је Канга остао на терену, свакако би шансе Звезде за пролазак у наредну рунду биле далеко веће.
Звезда му спрема казну

Фудбалски клуб Црвена звезда казниће Гелора Кангу због неспортског понашања на мечу са Лудогорецом. Случај ће решавати Дисциплинска комисија црвено-белих.

– Није још установљено каква га казна очекује, али Канга ће бити предат дисциплинској комисији клуба – речено је кратко Информеру са „Маракане“.

Ипак, дан након меча, фудбалери Звезде нису се превише обазирали на то што је Канга направио. Покошени поразом, више су размишљали како да се опораве што пре. Холанђанин Мичел Доналд истиче да је везиста црвено-белих глупо поступио, али га не криви.

– Видео сам касније на телевизији шта је урадио. Није много паметан тај његов потез. Изабрао је погрешан тренутак. Наравно, лако је са стане да причамо. Канга је велики емотивац, био је јако тужан. Такве ствари се дешавају. Емоције играју велику улогу у фудбалу. Понављам, није смео тако да одреагује – рекао је Доналд.

И голман црвено-белих Дамир Кахриман није желео да криви саиграча из Габона за пораз.
– Канга нас није пореметио, остали смо 10 на 10, а не 10 на 11. Кога нема, без њега се може и мора. Нисмо могли да кукамо, изашли смо на терен, дали смо гол, није се много примећивало да нам недостаје – истакао је Кахриман.